Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur kan jag förbättra bränsle körsträcka på 2004 Ford F-150?

Om du ska köra en 2004 Ford F-150, du redan vet att gas körsträcka är inte en av dina lastbilens starka kostymer. Liksom andra jämförbara pickups, är den populära F-150 tillverkas för att betona makt, nyttolast och off-road kapacitet. Ingen av dessa egenskaper bidrar till ökad bränsleekonomi. Under 2004 varierade den F-150 bränsleekonomi beroende på dess motortyp, transmission, och om den var utrustad med två-eller fyrhjulsdrift. Generellt genomsnitt lastbilen i låg-teens i staden och i mitten till hög-teens på motorvägen. Du kan dock vidta åtgärder för att maximera F-150: s bränsleeffektivitet. Instruktioner
1

bort eller minska mängden eftermarknaden tillbehör installerade på din F-150. Även dessa tillbehör tjänar till att anpassa din lastbil, ökar också vikten och ytterligare komplicera dess aerodynamik. Undvik stora, off-road däck, Nerf Bars, byggsatser hiss, stora lampor tillbehör och allt annat som lägger onödiga pounds till din lastbil eller blockerar ett smidigt flöde av luft runt den.
2

Kör din F -150 som en truck är avsedd att drivas. Din lastbil är inte en sportbil eller ens en genomsnittlig sedan. Undvik jackrabbit startar, fortkörning och sista-minuten-bromsning. Höga hastigheter, plötsliga stopp och mosa gaspedalen minska lastbilens bränsleeffektivitet. Enligt Federal Trade Commission, kan du förbättra din lastbil gas körsträcka med upp till fem procent om man bara skära ner på dessa aggressiva körvanor. Kör mjukt och med måttlig hastighet för att minimera bränsleförbrukningen.
3

lasta gods från din F-150 så snart som möjligt och undvika dragande last i onödan. Huruvida lasten är i form av verktyg, byggmaterial eller sportutrustning, kommer den extra vikten skuren i lastbilens bränsleeffektivitet.
4

Planera dina rutter noggrant när du använder din F-150. Kullar och stop-and-go-trafik bidrar till färre miles per gallon. Undvik dem om möjligt. När det är möjligt, kombinera ärenden till en resa.
5

Kom ihåg att utföra korrekt underhåll på 2004 Ford F-150. Detta innebär att byta olja regelbundet - minst var 5.000 miles. Om du använder trucken för tungt arbete, såsom dragande eller bogsering, prova att byta olja varje 3000 miles. Håll din lastbil luftfilter ren eller byt det regelbundet - ungefär var 10.000 miles. Lastbilens däck måste kontrolleras regelbundet för att säkerställa att de är helt uppblåst. Under-pumpade däck kan minska körsträckan med upp till 10 procent. En välskött lastbil uppnår bättre gas körsträcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135419.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.