Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Bränslebehov för en Mazda CX-7

Även om det är faktureras som en crossover, är Mazda CX-7 inte precis en liten bil, och även om vissa kan säga något annat, är det inte längre ovanligt att delningsfilter att kräva premie oktan bränsle . Om du funderar på att köpa en CX-7, förstår att de två erbjudna motorerna är på motsatta ändar av prestanda och effektivitet spektrum. En 83 hästkrafter och £ 97-ft. vridmoment skillnad mellan dem, vilket innebär att skillnaden mellan att äga en skarp familj dumprar och en sportig, smidig SUV. Sugmotor

Basen CX-7 modeller, kallade "i-SV" eller "I-Sport" kommer i framhjulsdrift bara och använda en 2,5 L, 4-cylindrig motor som genererar 161 hästkrafter och 161 kg. per fot av vridmoment. De behöver 87 oktan bränsle och lyckas få 28 miles per gallon i landsvägskörning. The Car Connection säger att även om det inte ser ut som en hel del makt på papper, kommer 2,5 L motorn förmodligen tillgodose behoven hos de flesta förare.
Turbo

De två exklusiva utföranden av CX-7, som kallas den "s-Touring" och "s-Grand Touring" kommer med en 2,3 L, 4-cylindrig motor med direkt bränsleinsprutning och turbo. Denna motor ger ut 244 hästkrafter och 258 pund. per fot. av vridmoment. Den behöver 91 oktan bränsle för att uppnå sitt bästa acceleration och bränsleekonomi, men du kan använda en lägre oktan bränsle vid behov.
Överväganden

Fyllning din gas tank med bränsle av högre oktantal än tillverkarens rekommendation är ett avfall. Din bil kommer inte att utföra något bättre med bränsle som är över tillverkarens rekommenderade oktantal. Det kommer inte att bli mer effektiva eller producerar mindre utsläpp heller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135395.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.