Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur får man den bästa gas körsträcka för en 03 Jeep Liberty

Vid jämförelse med större sport-utility fordon, utför Jeep Liberty ganska väl i bränsleeffektivitet avdelningen. Detta beror på att Libertys mindre kropp utformning och användning av mer bränslesnåla motorer. År 2003 fanns två motorer tillgängliga för Jeep Liberty: en 2,4-liters och en 3,7-liters. En 2003 Liberty utrustad med 2,4 motor i genomsnitt 24 miles per gallon på motorvägen. En jeep utrustad med den större 3,7-liters motor i genomsnitt mellan 21 och 22 mpg i landsvägskörning. Du kan få den bästa gas körsträcka av din frihet genom att följa några grundläggande steg. Instruktioner
1

Kontrollera Libertys däcken regelbundet och hålla dem uppblåsta. Enligt US Department of Energy, får ordentligt pumpade däck leda till en 3 procent förbättring i gas körsträcka. För bästa gas körsträcka, också se till att däcken är i korrekt inriktning och att de är bär jämnt på alla sidor.
2

bort lasthållare om man är utrustad på din Jeep Liberty. Den takräcke ökar vikten, vilket hämmar din förmåga att uppnå den bästa gas körsträcka möjligt. Om takräcket lämnas på plats, kan du också känna lust att använda den. Om du gör det kommer att lägga vikt och förändra Libertys aerodynamik till det sämre. Ta också bort alla andra källor till extra, onödiga vikt från Liberty.
3

Drive mindre aggressivt i din frihet. Aggressiv körning innebär vanligtvis fortkörning, tillsammans med tvära inbromsningar och plötsliga utbrott av acceleration. Alla dessa åtgärder placera en större påfrestning på Liberty motor och avgas. Genom att bromsa och möjliggöra mer utrymme mellan dig och fordonet framför dig, maximerar du dina potentiella gas körsträcka.
4

Undvik tomgångskörning, med hjälp av luftkonditioneringen och göra extra resor. Att låta Liberty motorn gå på tomgång i mer än ett par minuter i onödan bränner bränsle. Koppla Jeep tändningen istället. Det är också bra att stänga av luftkonditioneringen när det inte är en absolut nödvändighet. Slutligen, minska antalet extra resor som görs i Liberty. En resa för att utföra flera ärenden är mer ekonomiskt än flera separata resor som görs under dagen.
5

Tvätta och vaxa din frihet. Enligt Edmunds.com, kommer en ren och vaxad bil har bättre aerodynamik än en smutsig, ovaxad fordon. Med bättre aerodynamik kommer en förbättring av den totala gas körsträcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135601.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.