Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur att öka MPG i en Jeep Cherokee

tanke stigande gaspriser, öka miles per gallon att din Jeep Cherokee får är en kostnadseffektiv satsning. I Cherokee 2.5L eller 4.0L motor, bensin förbränns för att driva SUV. Enligt FuelEconomy.gov, kan en 1995 Jeep Cherokee räkna med att få cirka 15 miles per gallon med stadskörning och 19 miles per gallon på motorvägen (se referens 3). Flera enkla tweaks och justeringar kan bidra till att öka bränsleekonomi. Under huven

Eftersom tändinställningen av Cherokee inte kan justeras, lura ECU till framflyttning av tidpunkten av en annan metod. Det enklaste sättet är att slot hålen nära sensorn och att flytta vevaxeln lägesgivare är fästpunkt. Kontrollera att du har en femstegad växellåda i Cherokee, som fyra-växlade är mindre bränsleeffektiva. Inaktivera fyrhjulsdriften när du inte behöver det genom att ta bort den främre drivaxeln temporärt. Sätt tillbaka drivaxeln när vädret blir kallare och is kan finnas på vägarna (se referens 2).

Håll dammen fabriken luft och gummi motor matta installeras eftersom dessa delar minskar friktion på undersidan av fordonet . Kontrollera vätskan och trycknivåer ofta och se till att de är tillräckliga vid alla tidpunkter.
Däck och tillbehör

Montera din Cherokee med mindre däck med en mindre komplicerad slitbanan när kör på vägarna. Håll en uppsättning av off-road däck till hands för trail körning. Behåll däcktrycket så högt som möjligt utan att överskrida gränserna för de enskilda däcken (se referens 2).

Eftersom Cherokee är en högväxt SUV, ta bort så många extra tillbehör som möjligt när de inte behövs. Takräcket och andra tillbehör tak lägga dra, vilket gör bränsleeffektivitet värre. Om inte köra off-road, ta bort avbärare, tallrikar skid och vandringsleder sten som väger ned fordonet (se referens 2).
Körstil

Använd alltid 87 oktan bränsle i din Jeep Cherokee, eftersom den i allmänhet ger den bästa bränsleekonomin. Leta efter ett bränsle med låg etanol innehåll och en med få tillsatser (se referens 2). Kör alltid hastighetsbegränsningen, och om möjligt, stanna så nära till 38 miles per timme som du säkert kan. Undvik bromsning i onödan, och låt Cherokee att rulla till en naturlig långsam stopp när vägarna inte är överbelastade.

Också prova olika vägar för att se hur du kan undvika trafik, kullar och andra inslag i landskapet som kan sänka bränsle ekonomin (se referens 1). Om du måste köra uppförsbacke, accelererar innan stigningen och låt hastigheten drop naturligt när du stiger. Håll tomgång till ett minimum vid alla tidpunkter (se referens 2). Ändra jeep olja regelbundet och använda en tunnare olja att bättre smörja motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135229.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.