Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Definition av volymetrisk verkningsgrad

Volymetrisk effektivitet är ett mått på framgång med vilken lufttillförseln inducted in en motor. Detta är en mycket viktig parameter eftersom den indikerar andningskapacitet av motorn. Specifikt är volymetrisk verkningsgrad definieras som volymen flödeshastigheten av luft in i insugningssystemet dividerad med den hastighet med vilken volymen förskjuts av systemet.
Internal Combustion Engine
Fakta

volymetrisk effektivitet är en av de viktigaste parametrarna som bestämmer prestationsnivån för en fyrtaktsmotor. Eftersom fyrtaktsmotorer har ett visst sug stroke, är volymetrisk verkningsgrad en indikator på motorns andning förmåga (förmågan att vilken motorn utnyttjar luften och lägger ut ström), enligt "Internal Combustion Engines" av V. Ganesan. Starkare och effektivare motorer tar i mest luft.
Definition

Definitionen av volymetrisk verkningsgrad kan formuleras på många olika sätt, men den allmänna idén är densamma, enligt V. Ganesan. Det är förhållandet mellan den faktiska massan av luft som tas in i motorn under en given tidsperiod för att den teoretiska massan av luft som borde ha vidtagits under samma tidsperiod, baserat på den totala kolvdeplacement av motorn, och trycket och temperaturen i den omgivande atmosfären.
Funktioner

volymetrisk effektivitet påverkas främst av fyra variabler. Dessa variabler är densiteten hos den färska laddningen, avgaserna i clearance volym, utformning av insug och avgas grenrör, och tidpunkten för insugs-och avgasventilerna.
Densitet av Fresh Charge

lufttillförsel, eller färsk laddning, anländer i den heta cylindern, överföres värme till cylindern från kammarens väggar och de varma kvarvarande avgaser. Detta höjer temperaturen hos cylindern, skapar en minskning i massan av färsk medgav laddning, och minskar motorns volymetriska verkningsgrad. Volymetrisk effektivitet är ökar med ökad densitet (eller lägre temperatur och högre tryck av färsk laddning).
Avgaser i kompressionsvolym

När kolven rör sig från vissa avgasprodukter på insugningsslaget, produkterna expandera och uppta ett parti av kolvens deplacement större än kompressionsvolym. Detta minskar det tillgängliga utrymmet för den inkommande avgiften, enligt V. Ganesan, vilket negativt påverkar den volymetriska verkningsgraden.
Design av insug och avgasgrenrör

insugningsröret måste utformas så att det ger i högsta möjliga färsk laddning medan avgasgrenröret måste utformas så att den möjliggör avgasprodukter att korrekt fly, enligt V. Ganesan. Om rören inte är utformade på rätt sätt, är volymetrisk verkningsgrad negativt.
Tidpunkt för intag /Exhaust Valves

ventiltider är regleringen av de punkter i cykeln vid vilken ventilerna är inställda för att stänga och öppna, enligt V. Ganesan. Tiden bör också tilldelas för själva öppnandet och stängandet av ventilen. Valve timing påverkar motorns luft kapacitet och luftmassa som kan tas in i en cylinder (vilket påverkar motorns volymetriska verkningsgrad).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135210.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.