Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man använder en vattenslang för att omfördela bränsle

I en nödsituation, kan du behöva omfördela bränsle (bensin, diesel eller fotogen) från en bränsletank till ett bränsle kan för användning på annat håll. Använd en vattenslang för att överföra bränsle från en behållare (donator bränsletank) till en annan behållare (mottagare bränsle kan). Detta är en farlig process som kallas gravitationen hävert. Använd denna process endast under undantagsförhållanden och endast med största försiktighet. Gravity hävert bygger på principen om fri strömning från en högre höjd reservoar till en lägre höjd behållare och en gång startade det kommer att fortsätta tills bränsletillförseln är slut, flödet avbryts eller höjden av utbudet når nivån för det mottagande fartyget. Använd extrem försiktighet för att undvika intag eller inandning något bränsle och för att undvika att spilla bränsle på marken. Detta är absolut en "nödsituation-bara" förfarande. Saker du behöver
Gummi eller plast trädgårdsslang, 6 fötter, ändanslutningarna bort
Bränsle kan
Visa fler instruktioner
Hur man använder en vattenslang för att omfördela bränsle

1

Skär en bit plast eller gummi trädgårdsslang till cirka sex meter i längd utan metalldelarna på det. Sex meter slang ger dig tid för att säkert ta bort munnen från slangen innan bränslet når ditt änden av slangen. Kortare längder av slang kommer att arbeta för att suga, men kommer också att minska time-to-mouth säkerhetsfaktor. I allmänhet är längre bättre och säkrare.
2

Sätt i ena änden av slangen i bränsletanken för "donator" fordon eller fartyg. Var noga med att sänka ner den övre änden av slangen helt i den inneslutna bränsle men inte alltför djupt in i tanken för att bibehålla en höjdskillnad på vilken tyngdkraften kommer att verka.
3

Blow luft in i den nedre änden av slangen för att lyssna för bubblor och för att försäkra att den övre änden är helt nedsänkt. Om du hör bubblor i bränsletanken är slangen ordentligt nedsänkt. Om du hör bara rusa av luft i tanken, är slangen inte korrekt nedsänkt. Flytta in slangen i bränslet som behövs och kör det här testet igen tills du blåser luft in och höra bubblor i bränslet.
4

Placera mottagaren bränslet kan på marken på en lägre nivå än den övre änden av slangen i bränsletanken för att upprätta den nödvändiga höjd-gravitation differential.
5

Kontrollera att inga motorer kör i närheten och att det inte finns någon källa för lågor eller gnistor av något slag. Det måste vara absolut ingen rökning av dig eller någon annan i närheten.
6

Draw bränslet i slangen genom att skapa sug på slangen genom munnen i ca en sekund för att komma igång flödet och sedan snabbt bort munnen från slangen. Gravity kommer att ta över och det kommer att upprätthålla flödet när flödet är igång.
P Detta är den farligaste steget. Om du drar för hårt eller för länge, kommer du att få bränsle i munnen i vilket fall du omedelbart måste spotta och skölj med vatten flera gånger.
7

Placera änden av slangen i den mottagande behållaren omedelbart. Du kommer att höra och se bränsle flödar inom några sekunder. Om inte, då måste du noga upprepa föregående steg tills du uppnår korrekt flöde.
8

Fortsätt att fylla din mottagare behållare (bränsle kan) tills den är nästan full eller upp till den nivå du önskar. Flow kommer att vara långsam när de övre och nedre slang-end nivåer är nära varandra. Flow blir snabbare när avståndet mellan de undre och övre nivåer av slangen är större.
9

När mottagaren behållaren är nästan full, snabbt höja den nedre änden av slangen till en höjd över nivån för den övre änden av slangen. Detta kommer att stänga av flödet av bränsle genom att ta bort allvaret differential.
10

Håll utgångsänden ovanför ingången änden av slangen, ta bort den ingående änden från bensintanken och snabbt lyfta upp det ovanför bränslet ytan så att något bränsle kvar i slangen rinna tillbaka in i bränsletanken.
11

Häll några droppar bränsle kvar i slangen antingen tillbaka in i bränsletanken eller i ditt bränsle kan att undvika att spilla bränsle på marken.
12

Slutför upp denna uppgift genom att på ett säkert och korrekt sätt tak bränsletanken, tak bränslet kan, torka upp utspillt bränsle och genom att tillåta något bränsle rester avdunsta från slangen innan du förvarar det undan för framtida nödsituationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135338.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.