Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Auto Motor Prestanda Vs. Fuel Octane

En typisk tankstation säljer bensin i flera olika kvaliteter. Medan dessa kvaliteter är ibland märkta med catchy namn, vad som verkligen skiljer dem från varandra är oktantalet, som representeras av ett antal exempel 87, 89, 91 eller 93. Medan vissa bilar kommer att fungera korrekt med bränsle som har en gemensam nivå på oktan, andra kräver högoktanigt bränsle för maximal prestanda. Definition

oktantal en viss typ av bensin är en indikation på hur resistent att bränslet är till självantändning. Antalet i sig är härledd från testning av bränslet mot en blandning av den kemikalier oktan och heptan. Till exempel, om ett prov av bensin har samma motståndskraft mot antändning som en lösning av 91 procent oktan (och 9 procent heptan), fick den en 91 oktantal (även om dess faktiska procentandel av oktan kan vara högre eller lägre än 91 procent ).
Funktion

När bilens motor är igång, bränslespridare skicka bensin till motorns cylindrar. Där bränslet blandas med luft, som komprimeras av kolven och antändas av ett tändstift. Kombinationen av hög motortemperatur och den kraft som genereras av kompression kan orsaka bränsle med lägre oktantal att tända tidigt, hindrar motorn från att köra sitt bästa.
Överväganden

Medan de flesta nya fordon manualer helt enkelt specificera behovet blyfri bensin, vissa sportbilar och högpresterande lyxbilar kräver högoktanig eller "premium" bränsle. Detta beror på att högpresterande motorer använda högre kompressionsförhållanden, tillsammans med olika tändtider och ventiltider, för att producera mer kraft. Detta gör att bränslet särskilt känsliga för tidig tändning, vilket gör högoktanigt bränsle behövs.
Krav

Traditionellt använde förarna högoktanigt bränsle för att bekämpa "motorn knackar, "en bullrig symptom på tidig bränsle tändning. Men moderna motorer med avancerad teknik, inbegripet datoriserade enheter motorstyrning (ECU) för att justera timingen automatiskt. Fortfarande, för biltillverkare designen vissa prestanda motorer bränner högoktanigt bränsle exklusivt. Bortsett dessa krav kommer att hindra fordonet från att uppnå sin annonserade märkeffekt.
Missuppfattningar

En vanlig missuppfattning om förhållandet mellan motorns prestanda och bränsle oktan är att det sträcker sig till täcka bränsleekonomi. Oktantalen hänvisar till den mängd energi som behövs för att antända bränslet, inte kraften potential själva bränslet. Även förare som sätter låg-oktan bränsle i en bil avsedd för högoktanig gas kan uppleva en minskad effektivitet, kommer förare som överskrider de oktan kraven på en standard motor får inte någon signifikant ökning av miles per gallon.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135296.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.