Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur bilar som körs på kemiska reaktioner?

Bilar ger oss ett sätt att färdas långa sträckor med hög hastighet med mycket lite arbete. Men du kan inte få någonting för ingenting. Genom en serie av kemiska reaktioner, bilar vända pumpas bränslet till energi för att få dig från punkt A till punkt B. lagrad energi
Bensin

består huvudsakligen av medelstora kolväten, ett finare ord för kedjor av kolatomer sammanlänkade med väteatomer runt utsidan. Dessa molekyler, med en del syre kastat in, kan konfigurera till koldioxid, koloxid och vatten (och några andra biprodukter), men det tar värme för att få dem dit (med andra ord, du måste bränna det). I denna konfiguration, är de mer stabila och har mindre inre kemisk energi, så att övergången från den ena till den andra släpper en hel del energi i form av värme.
Kemisk reaktionsteknik

En bilmotor använder denna reaktion för att driva sina kolvar. Inne i kolvkamrarna är gasen sprutas in i luften (för att blanda den med luftens syre) och därefter glödgning. Reaktionen (i princip en liten explosion) värmer upp allt, vilket gör luften expanderar och skjut kolven utåt. Detta är hur motorn omvandlar bensinens kemisk energi till mekanisk kraft.
Mekanisk ombyggnad
p Alla av kolvarna ansluta till en roterande axel, tt så att när reaktionen släcks och den varma luften driver dem ut, trycker de med axeln rotation. På så sätt är den kraft från den expanderande gasen används för att sätta vridmoment på axeln så att den kan driva bilen framåt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135393.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.