Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Processen av oljeutvinning

I koloniala Amerika , var oljeutvinning så lätt som att hitta olja sipprar ut ur marken och samla det . Modern oljeutvinning kräver specialiserad elektronisk utrustning för att finna oljereserver och speciella pumpar för att ta bort dem . Söka Olja

Idag , geologer använder seismisk utrustning för att hitta eventuella oljefyndigheter . De mest avancerade maskinerna skickar ljudvågor i marken och kartlägga resultaten med en 3D-modell . Ibland är 3D-modeller extrapoleras över tiden för att förutsäga förändringar i reservoarer .
Typer av pumpar

gång hittats , geologer ta prover på marken för att se hur genomförbart det är att borra . Om ekonomiskt livskraftiga , de har tre val av pumpar : lodrät , sneda och horisontellt . Vertikala pumpar går rakt ner i marken . Slant pumpar lutar i en vinkel för att komma runt eventuella hinder . Horisontella pumpar är vertikala pumpar kommer speciella övningar som kan flytta till vänster eller höger .
Separation

vid raffinaderiet , sitter olja i en stor tank där olika typer av olja , såsom fotogen och jetbränsle , separat , enligt Energy Information Administration . De tyngsta petroleum molekyler sjunker till botten , medan den lättaste flyter upp .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135605.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.