Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man får bra gas körsträcka på en 2003 Ford F-250 Super Duty 5.4L

Om du äger en 2003 Ford F-250 Super Duty, utrustad med 5,4 liters motor, då är du redan är väl medvetna om att din lastbil ISN 't grädden på moset när det gäller att uppnå bra gas körsträcka. Men det är väl bra. Chansen finns att du inte köpte bilen så att den kunde konkurrera med en liten sedan eller kombi. Snarare ville du en tuff, tålig maskin som kunde gå av vägen, när det behövs, samt dragande och bogsering stora nyttolaster. Men detta betyder inte att bättre bränsleeffektivitet är en önskedröm. Det finns åtgärder som du kan vidta för att öka din lastbilens miles per gallon. Instruktioner
1

övervaka din hastighet noggrant. Eftersom F-250 Heavy Duty är en så stor lastbil, har 5,4 liters motorn att arbeta extra hårt för att driva den på vägen. Vid hastigheter bortom 60 MPH, är belastningen på motorn ännu större. Eftersom motorn kämpar mot det ökade luftmotståndet, är dess bränsleeffektivitet drastiskt. Enkelt uttryckt, bo under 60 MPH när det är möjligt och använd din farthållare för att hjälpa till att kontrollera din hastighet.
2

Ta bort alla onödiga tillbehör. Din F-250 är redan ett tungt fordon, och några extra tillbehör bara tynga ner den ytterligare. Bara ytterligare 100 pounds av extra vikt kommer att kosta dig ungefär 2 procent när det gäller bränsleekonomi. Därför, ta bort störtbågar, barer steg, vakter pensel, verktygslådor, husbilen skal och överdimensionerade däck. Dessutom, om du har en hiss kit, avinstallera det.
3

Kör din F-250 förnuftigt. Din lastbil byggdes inte för att tävla mindre fordon utanför linjen vid ett stoppljus eller makt förbi dem på motorvägen, och var inte heller gjorde utstå hårda inbromsningar. Som en tung pickup, kan det inte betraktas som en lätt sportbil. Således, undvik aggressiv körning. Spara gas genom att gradvis accelererande och förutse dina stopp, bromsa i god tid före stoppljus eller stoppskyltar.
4

Behåll din Ford F-250 regelbundet. Eftersom lastbilar tenderar att ta sådana övergrepp, dragande och bogsering av tunga laster, är det särskilt viktigt att du kontrollerar din olja ofta och ändra det mellan varje 3.000 till 5.000 miles. När du byter olja, överväga att använda en högkvalitativ syntetisk. En syntetisk minskar friktionen i 5,4 liters motor och förlänga dess livslängd. Korrekt underhåll av din tunga pickup innebär också kontrollera och ändra vätskor i din överföring fallet och differential. Kontrollera även dina däck och se till att de är pumpade till den nivå som anges på däcksidan.
5

Förvandla din F-250 av i stället för att låta den gå på tomgång. Till exempel, om du hittar dig själv fastnat i trafiken i fem minuter, helt enkelt stänga av lastbilen utanför. Medan det är igång, är din motor brinnande gas utan att få några miles per gallon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135252.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.