Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Faktorer som påverkar Oljepriset

Olja befogenheter världens utvecklade nationer och deras ekonomier. Många faktorer och händelser kan påverka priset på olja, till exempel internationell politisk oro och naturkatastrofer. Andra oljepriset påverkare, som borrning förbud, har ingenting att göra med tillgången på varan i sig, utan snarare den internationella oljemarknaden tolkning av deras potentiella långsiktiga ekonomiska effekter. Supply
I tider av stigande oljetillgångarna är oljan ofta lagras för att hålla den från deprimerande priser

Ingen kan med säkerhet hur mycket oupptäckta oljan finns på planeten. När en ny stor oljefyndighet meddelas, förutspår det ett ökat utbud. Helst supples av råvara stiger och efterfrågan är relativt platt, priserna sjunka. Omvänt, om internationella oljeleveranser minska på grund av minskad produktion samtidigt som efterfrågan på olja förblir platt, priserna stiger.
Demand


Under perioder av stark global ekonomisk aktivitet, efterfrågan på olja stiger. Detta gäller särskilt om inga nya olje discovies tillkännages som skulle hjälpa offset som ökad efterfrågan. På tillväxtmarknader som Kina och Indien, deras ökade välstånd och den motsvarande ökningen av sina inhemska bilindustrin flottor sätta ökad press på oljepriset. En rapport från kongressens stater Forskning tjänst som som Kina och Indien kommer att importera stora mängder olja som deras ekonomier växer, ökande globala efterfrågan.
Restriktiv lagstiftning

Om en nation meddelar att man inskränka eller förbjuda oljeutvinning i ett område känt för att ha stora bekräftade oljefyndigheter, exempelvis Mexikanska golfen, råvarumarknaderna pris "förlusten" av denna potentiella nya oljeproduktionen i dagens oljepriser. Enligt en rapport från US Energy Information Administration, står i Mexikanska golfen för 30 procent av den inhemska oljeproduktionen. Lagstiftning inskränka Gulf oljeproduktionen skulle påverka framtida oljeleveranser och kör oljepriser högre.
Politisk oro
p Om en olje-rika delen av världen som Mellanöstern upplevelser politiska omvälvningar, olje terminsmarknaden reagerar genom att bjuda upp priset på olja terminskontrakt tillförsäkra finns fortfarande tillgängliga till högstbjudande. I detta exempel är den upplevda förlusten av olja räcker för att driva oljepriset högre, även om oljeproduktionen förblir konstant.
Sjunkande produktion

Under första halvan av 20-talet var USA världens ledande oljeproducent och exportör. Som inhemsk produktion av olja har börjat falla, måste USA importera allt större mängder olja till bränsle vår ekonomi. Detta ställer extra press på leveranser och i allmänhet leder till högre oljepriser.
Naturkatastrofer
Skador på offshoreoljeriggar orsakade av orkanen Katrina orsakade oljepriset att stiga

2005 När orkanen Katrina slog till oljeplattformar i Mexikanska golfen, det var en omedelbar spik i världen priset på olja. När dessa oljeleveranser tillfälligt togs bort från marknaden från att skadas av Katrina, började oljepriset att öka snabbt.
Spekulationsköp

Oljepriserna påverkas också genom den spekulativa köp av råvaror handlare. År 2008 nådde oljepriset 140 dollar per fat. Gissning centrerad på tanken att spekulanter var budgivning upp oljepriset och skapa en "bubbla", en ohållbar prisnivå. I slutet av 2009 hade oljepriset fallit med mer än 70 procent till $ 30 per fat sortiment eftersom efterfrågan inte var närvarande för att stödja den uppblåsta prisnivån olja hade uppnått.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135354.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.