Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Skälen för en oljeprisökning

Även om priset på råolja naturligt stiger på grund av den icke-förnybarhet olja som en resurs, politisk instabilitet ofta fungerar som initiativtagare för kraftiga ökningar av oljepriserna. Beroendet av de relativt få oljeproducerande länderna har motiverat länder som Förenta staterna att söka alternativa energikällor. Historia

Oljepriserna har stadigt klättrat sedan 1940-talet, men det Yom Kippur oljeembargo var den första stora händelsen för att direkt orsaka en drastisk ökning av oljepriset - från $ 20 per fat till cirka 40 kronor i en år, enligt WTRG Economics.
Betydelse

oljepriset effekt inte bara priset på bensin, men andra sektorer av ekonomin. År 1973, när Yom Kippur embargot startade, gick bensin från 38,5 cent till 55,1 cent under en månad. Detta sammanföll med förluster på aktiemarknaden på $ 97 miljarder kronor enligt StateMaster Encyclopedia.
Typer

historiska diagram från WTRG Economics visar att de flesta av orsakerna till kraftig ökningar i oljepriset är politisk. Däremot har naturlig inflation och minskning vid källan bidrar viss upphov till oljepriserna.
Överväganden

Vissa människor, som New Jersey kongressledamoten Jim Saxton, tror att den arabiska oljan organisation, OPEC sätter oljepriset artificiellt och använder olja som ett politiskt vapen på grund av överflödet av olja i Mellanöstern. Dock är de bästa fyra exportörerna av olja till USA inte ligger i Mellanöstern, enligt MKB statistik. Den ständiga ökningen av olja
Förebyggande /Lösning

kostnader och tillfälliga toppar i oljepriset i kombination med minskande globala oljeförsörjningen, har ledde USA att driva alternativa bränslen som vätgas, enligt EIA.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135221.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.