Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Fuel pris mejsling & Överladdning

När bränslen som används av konsumenter , såsom bensin eller diesel , är speciellt bristvara , kommer detaljhandlarna ofta brant höja priset . Denna process , ibland märkt som en form av mejsling , är kontroversiellt . Funktioner

Priset för oljebaserade bränslen är baserat på ett antal faktorer , vilket gör att hela tiden variera . Detta inkluderar priset på råolja och den relativa tillgången och efterfrågan av själva bränslet . Ibland kan utbudet av råolja eller av ett visst bränsle vara starkt begränsad , t.ex. genom en naturkatastrof . Reagera till den strypta leveranser , detaljister höja priserna .
Överväganden

Huruvida praxis att höja priserna i denna situation utgör " mejsling " är en bedömningsfråga . Om konsumenterna är villiga att betala för bränsle till ett högt pris , kan alltid hävdar att han bara är i drift enligt lagen om tillgång och efterfrågan . Eller , om återförsäljaren inte vet när hans inventering kommer att fyllas på och är kvar med endast ett par hundra liter bensin , kan han höja priserna bara för att stanna kvar i verksamheten .
< Br > Teorier

När priserna på en vara , såsom bränsle , stiga dramatiskt , det i allmänhet incentivizes producenter , ivriga att göra vinst , för att öka utbudet av den varan . Teoretiskt kommer det ökade utbudet hjälpa till att möta efterfrågan , sänka varans pris . Detta " mejsling ", därför kan helt enkelt vara en mekanism genom vilken marknaden finner ett lämpligt pris för en bra .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135424.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.