Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Diesel Effekt Utförande

En dieselmotor bilmotor är konstruerad annorlunda än en bensinmotor . Den har inga tändstift och ett högt kompressionsförhållande - förhållandet mellan den volym som finns i motorns cylindrar vid början av kompressionstakten för att vid slutet av slaget. Överväganden

Prestandan hos en dieselmotor beror på kvantitet och kvalitet av det insprutade bränslet . Nyckeln till prestanda är det insprutningssystem. Motorn är kapabel att producera höga vridmoment , eller vridmoment , även vid låga varv per minut.
Effektivitet

Dieselmotorer utrustade med de senaste bränsleinjektorerna har blivit mer miljömässigt effektivt och renare under åren. Vikt för vikt , kan moderna dieselmotorer utvinna mer energi från bränsle än bensinmotorer .
Cetantal

Dieselmotorer kräver bränsle med en hög cetantal betyg - ett mått för antändning kvalitet - och detta kan vara ett problem eftersom diesel typiskt raffineras ur råoljan vänster efter raffinering av högoktanig bensin . En cetantal under 40 minskar motorns prestanda och ökar utsläppen till atmosfären .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/135014.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.