Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Hur man använder Dieselmotorer

Många dieselbilar får ungefär dubbelt miles per gallon som bensinbilar. Även dieseldrivna lastbilar inte får dubbelt körsträcka, de får bättre körsträcka. Dieselmotorer har utformats för att köras under långa perioder och att pågå i flera hundra tusen miles. Jordbrukarna använder traktorer med dieselmotorer inom sina områden för att plantera och skörda grödor och generatorer köra. Semi lastbilar är utrustade med dieselmotorer för långa resor över landet. Lång livslängd och bättre gas körsträcka kan orsaka fler människor att fråga om dieselmotorer. Saker du behöver
Dieselmotor
Block varmare (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Värm motorn genom att vrida på glödstiften. Några av de nyare dieselmotorer har kontakter som automatiskt värms när nyckeln vrids. Vissa fordon kräver att du vrider nyckeln till första läget och vänta på en glödande ljus innan motorn startas. Gamla dieselfordon hade en knopp som du drog ut. Då har du väntat på en ljus att lysa, och vred om nyckeln för att starta bilen.
2

Koppla in din motorvärmare innan du går till sängs om du bor i ett kallt väder, och det är vintertid . Om bilen inte är utrustad med en motorvärmare, kan du köpa en magnetisk motorvärmare. Fäst den till motorn och koppla in den innan du går till sängs på nätterna när temperaturen sjunker under noll. Detta kommer att hålla motorn vätskor tillräckligt varmt så att motorn startar på morgonen.
3

Lufta systemet. Om du låter en dieselmotor får slut på bränsle, eller på något sätt få luft i systemet, kommer det inte att starta när du tankar, tills du lufta systemet. Andra sätt att låta luft i systemet inkluderar byte av bränslefilter, pump, linje, eller spridare. Vissa nyare bilar kommer att lufta systemet automatiskt. Övriga dieslar har manuella pumpar eller mekaniska pumpar.
4

Vrid tändningen till "ON"-läget om bilen har en elektrisk bränslepump. Bränslefiltret har en air bleed plugg som du måste lossa långsamt. När det finns ett fritt flöde av bränsle, dra luften blöda kontakten. Nästa lossa luften blöda kontakten på injektorn pumpen tills luften försvinner och det finns ett fritt flöde av bränsle, och sedan stänga den. Om bilen är utrustad med en själv-bleed returventil, öppnar det för en kort period, starta motorn, och så snart motorn går jämnt, stänga den. Motorn ska starta efter dessa steg.
5

Även dieselmotorer inte accelerera så snabbt som bensinmotorer, de har mer vridmoment och effekt. Detta ger dem möjlighet att göra mer arbete och dra tyngre laster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134799.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.