Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Diesel bränsleutsläpp Komponenter

Dieselbränsle kan vara effektivare än bensin, men det är verkligen ett smutsigare bränsle. På grund av dess höga svavelhalt, producerar diesel ofta sot vilket kan täppa och smutsig en motor. I fråga om utsläpp, producerar diesel mindre koldioxid än bensin, men på grund av dess sot som bildar kemiska utsläpp det fortfarande ansåg smutsigare av de två. Kolmonoxid (CO), kolväten (HC) och Aldehyder

Dessa gaser genereras i avgaserna på grund av ofullständig förbränning av bränsle. Kolmonoxid är ett skadligt ämne för människor vid höga koncentrationer, vilket orsakar huvudvärk, yrsel och eventuellt död om diesel förbränns i en sluten plats med lite luftcirkulation. Kolväten och aldehyder är också skadliga för människor, orsakar ögonirritation och en kvävande känsla. De bidrar till diesel karakteristiska lukt. Kolväten är en stor del av smog och har negativa miljöeffekter.
Kväveoxider (NOx) och svaveldioxid (SO2)

Kväveoxid bildas i motorns cylinder som ett resultat av höga temperaturer och närvaron av syre och kväve. Det bidrar starkt till smogbildning och är extremt giftigt för miljön och människor lika. Svaveldioxid alstras som ett resultat av svavel i dieselbränslen. Beroende på bränslet, varierar mängden svavel som avges dioxid. Dieselbränslen görs nu med låg svavelhalt (så lite som 0,05 procent) och är lite bättre för miljön. Svaveldioxid är extremt giftigt och har en irriterande lukt. När svaveldioxid släpps det oxiderar, skapa svaveltrioxid, som är föregångare och största orsaken till surt regn.
Diesel partiklar (DPM)

Diesel partiklar är en komplex aggregat av både flytande och fasta material. Det genereras av skapandet av kolpartiklar vid förbränning, som senare kombineras med flera andra partiklar från avgaserna för att bilda stora agglomerat. DPM består av tre komponenter: fasta ämnen, vilka är torra kolpartiklar (sot), löslig organisk fraktion (SOF), vilka är tunga kolväten som kondenserar på kolpartiklar, och sulfat fraktion, som är hydratiserad svavelsyra (SO4). Viktigast har DPM betydande påverkan på människors hälsa. DPM har klassificerats av flera myndigheter som cancerframkallande eller en trolig cancerframkallande, och varit kända för att öka risken för andnings-och hjärtsjukdomar. <
Polycykliska kolväten (PAH)
p> polycykliska kolväten är kolväten innehållande två eller flera bensenringar. PAH är kända för att vara skadliga cancerframkallande. De mest skadliga kolvätena, som innehåller fyra eller fem bensenringar, är i den organiska delen av DPM.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134910.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.