Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Hur göra diesel från använd motorolja

Återvinn använd motorolja till diesel är effektivt sätt att spara både pengar och miljö. Använd motorolja kan generera kvalitet energi, om bearbetas, förvaras och hanteras med försiktighet. Saker du behöver
använd motorolja
Two Black Aluminum Containrar
elektrisk bränslepump med en sugslang
bränsleinsprutning Filter
Kondensor
Visa fler instruktioner

1

Samla avfall motorolja (WMO) i en svart, aluminium behållare och lämna den i den varma solen för ett par dagar, färg och typ av behållaren kommer att hjälpa till att dra värme i oljan, utan att nå kokande punkten. Olja ska aldrig når kokpunkten, det bör nå strax nedanför den punkt där det är rökning. Om motorolja kokar, kommer det göra det svårt att filtrera och du blir kvar med överskott tjära och slam.
2

Använd en elektrisk inline bränslepump köpt från en bilverkstad för att välja varma olja genom ett bränsleinsprutningssystem filter. Du kan förhindra pumpen samla slam genom att hålla sugslangen från botten av behållaren. De flesta pumpar har ett inbyggt förfilter. Filtrera den uppvärmda oljan i en separat och ren behållare, ta bort eventuella partiklar som kan ha trängt igenom.
3

Rengör filtret genom backspolning den med bensin. Detta kommer att röra sig längs filtrering process genom att rengöra oljan. Du kan göra detta genom att ställa in filtret i omvänd och trycka sugslangen i en kastrull fylld med gas. En ren ström av vätska kommer att cirkulera när detta steg är klar. Filter sex eller sju gånger för att bryta oljan ned till micron stora enheter.
4

Du kan också använda en kondensor som förångas en del av oljan. För mycket kondens kommer att resultera i förlust av diesel genom förångning, dock, så använd det här steget med måtta. Nu har du lyckats omvandla använd motorolja till diesel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134879.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.