Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Bensin vs Diesel Förbrukning

När du köper en bil, kan många konsumenter inte bestämma sig för att köpa en bensin eller ett dieselfordon. Människor debatt vilken typ av motor ger bästa bränsleekonomi, men bränsleeffektivitet är bara en sak att tänka på när du gör detta val. Beroende på var du bor, kan du finna det mer praktiskt att använda en typ av fordon över en annan. Popularitet

Dieselfordon har varit tillgängliga för allmänheten ända sedan Mercedes Benz först släppte en dieselmotor bil i 1936. Sedan dess, har de blivit mycket populära i europeiska länder, delvis på grund av de höga kostnaderna för bensin. Nästan 40 procent av de bilar som säljs i Europa arbetar på diesel. I USA har denna trend inte anammat så lätt när kommer till bilar sedan några enskilda överväga diesel ett "smutsigt bränsle." Semi lastbilar, dock nästan alltid köras på diesel, eftersom de behöver den extra vridmoment och förbättrad bränsleekonomi det ger.
Skillnader

En skillnad mellan bensin och diesel är att bensin måste antändas av tändstift, medan diesel antända när den pressas samman. Dessutom kan bensin göras med användning av mindre olja än diesel, vilket innebär att bensinmotorer förbrukar mindre olja. Dieselbränsle har mer potentiell energi, vilket innebär att en diesel bilens motor kan bli starkare och effektivare än en bensindriven bil. Även utsläppen från dieselbränsle har förbättrats, släpper de ännu mer föroreningar som en bensinmotor.
Fördelar med diesel

Några stora fördelarna med diesel jämfört med bensin inkluderar bättre bränsleekonomi, mer effekt och lägre totalkostnad. Dieselfordon kan drivas vidare på samma mängd bränsle än de konsumerar bensin. De erbjuder också mer vridmoment, vilket gör dem bättre för extrema bogsering jobb. Även om de kan kosta mer att köpa från början, kan dieselfordon igen den extra kostnad i ungefär ett års tid tack vare bättre effektivitet.
Fördelar med bensin

En stor fördel av bensin över diesel är att den producerar mycket mindre farliga avgaser. Kalifornien, Maine, Vermont, Massachusetts och New York har lagar som begränsar användningen av dieselmotorer av detta skäl. Du kan också hitta bensin mer lättillgängliga på bränslepåfyllning stationer runt om i landet. Även bensin ger mindre bränsleförbrukning, har biltillverkare arbetat för att utveckla effektivare motorer och nu konsumenterna kan hitta lätta fordon med hög bränsleeffektivitet körs på bensin. Att utveckla teknik


Designers gör insatser för att förbättra utsläppen från dieselmotorer med hjälp av teknik som fällor särskilt skadliga kemikalier i avgaserna innan det släpps. Bränslet i sig blir också renare, eftersom det innehåller lägre svavelhalt än den gjorde tidigare. Biltillverkarna strävar också efter att förbättra bensinmotorer att få bättre bränsleekonomi så att de kan konkurrera om kunder som verkar speciellt orolig miles per gallon sina bilar får.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134872.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.