Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Hur till Öka det bränsle körsträcka av en lastbil

Även lastbilar utrustade med en dieselmotor generellt kostar mer än de med en traditionell bensinmotor, diesel lastbilar har ett antal fördelar. Inte bara en lastbil behåller sitt värde bättre än de med bensinmotorer, det är också mer kraftfull och inlägg högre betyg bränsleeffektivitet än en jämförbar bensinmotor. Som ägare och operatör av en lastbil, kan du hjälpa din motor köra ännu mer effektivt, och därigenom förlänga din bränsle körsträcka och spara på pumpen. Instruktioner
1

Utför regelbundet, allmänt underhåll på din diesel lastbil. Detta innebär helt enkelt att kontrollera dina däck för att se till att de är ordentligt pumpade och kontrollera din motorolja och transmissionsolja. När det är dags att byta olja, byta till en högkvalitativ syntetisk eftersom detta kommer att minska friktionen och därmed göra det möjligt för din motor att köra mer effektivt. Byt ut din vanliga transfer case och differentierad olja med en bra syntetiskt också.
2

Installera en diesel prestanda modul på din lastbil. En föreställning modul eller chip, kommer huvudsakligen programmera din dieselmotor och låt den köra mer effektivt. Denna ökning av effektiviteten kommer inte bara att leda till mer makt, kommer det också att innebära större bränsle körsträcka. I ett test utfört av Truck World, fick en diesel lastbil en 16 procent förbättring i bränsle körsträcka efter installationen av en diesel prestanda chip.
3

Utrusta din diesel truck med en prestationsbaserad avgassystemet. Ofta är avgassystemet placeras på din lastbil av tillverkaren inte avsedd för makt eller bränsleeffektivitet, men ganska grundläggande funktionalitet. En föreställning avgaser är oftast större i diameter, vilket innebär att din bil har att arbeta mindre för att driva ut avgaserna. När din motor fungerar mindre, det sparar bränsle och även vinster i makten.
4

Byt din original luftfilter med en hög kvalitet, hög prestanda luftfilter. Detta nya filter kommer att öka både flödet av luft och kvaliteten på luften till din motor. I sin tur, kommer din motor att kunna fungera smidigare. Återigen, är en dieselmotor som kör smidigt spara bränsle.
5

Kör din dieseldriven lastbil förnuftigt. Installera nya delar på din bil kommer att hjälpa bränsle körsträcka, men de kan bara gå så långt. Som förare har du styra över hur effektivt din lastbil fungerar. Enkelt uttryckt, lyda skyltad hastighet och inte kör aggressivt. Slå inte igen på dina bromsar i sista stund. Undvik också extremt snabb acceleration.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134856.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.