Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Hur gör jag Blanda använd motorolja med diesel?

Eftersom utbudet av olja på planeten minskar, är alternativa bränslen blir mer och mer populärt. Dessutom är tanken på återvinning olja blir mycket populär. Om du har ett fordon med en dieselmotor, är det möjligt att återvinna dina använda motorolja för att spara bränsle. Blandning motorolja med diesel är ett effektivt sätt att köra en motor medan det fortfarande är ekonomiskt och miljömedvetet. Blandning använd motorolja med dieselbränsle

Processen att blanda används motorolja med diesel är faktiskt väldigt enkelt. Det första du behöver tänka på är städning av använd olja du vill använda. Se till att den lagras i en ren behållare, och noggrant följa oljan efter tecken på vatten och frostskyddsmedel. Ingen av dessa vätskor kommer att blandas med oljan, så de bör vara mycket synlig för blotta ögat. Om din olja är förorenad med antingen och någon typ av motor rost, kommer du inte att kunna använda det.

När du har bestämt att du använder en allmänt frisk tillförsel av spillolja, du måste filtrera det . En vanlig färg filtreringssystem fungerar bra. Använd en stor (10 till 20 liter) skopa, och långsamt hälla olja i den. Det filtreringssystem tar bort de flesta av de orenheter och jämna ut strukturen av oljan.

Nu är du redo att blanda din olja med dieselbränsle. Första gången du försöker använda olja i bilen, blanda bara ca 10 procent olja med cirka 90 procent diesel. Gränsen för hur mycket olja din bil kan bekvämt köra på kommer att växa, men du måste avvänja den till den nya bränsleblandningen. Du kan lyssna på motorn och kontrollera rök ur avgasröret för att avgöra hur bilen hanterar övergången. Om motorn är en bra affär högre än vanligt, vilket gör clanking ljud eller producera en svart avgassystem, måste du slå ner den mängd olja som du använder.

Småningom upp oljan innehåll till en 80/20 blandningen. Övervaka ditt fordons prestanda, eftersom varje motor justeras på olika sätt. Många bilar kan köra blandningar ända upp till 50/50 efter en stor progression.

Göra en del forskning på ditt fordon för att se hur andra ägare har klarat sig med rinnande olja i sina motorer. De områden som ingår i de resurser och hänvisar till avsnitt i denna artikel har forum där du kan interagera med andra förare som är verksamma med olja /diesel blandningar. Ni resultaten kanske inte alltid överensstämmer deras, men det ger dig en bra mall för vad som väntar i form av prestanda. Om du upptäcker att din bil inte körs så effektivt, är hastigheten eller makt urartar eller motorn går högt och bränna smutsiga avgaser, måste du omvärdera din blandning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134838.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.