Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Hur Prime Dieselmotorer

Det finns några situationer där du kan få luft i bränsleledningarna från ett dieselfordon: när du byter delar av bränslesystemet, och när du får slut på bränsle på vägen. I båda fallen blir att köra igen, måste du prima dieselmotorn. Instruktioner
1

Bestäm vilken typ av bränsle primer är installerad i bilen. Du kan ha en självsugande motor, en manuell pump, en kolv stil urluftningspump eller en priming spak. Om du har en självsugande motor, gå vidare till steg 2. Om du har en manuell pump, gå vidare till steg 3.
2

Sätt i nyckeln i tändningslåset. Vrid motorn att starta och låta motorn att vända flera gånger. Upprepa denna process tills bilen startar. Den självsugande motor drar bränsle från pumpen genom ledningarna in i motorn utan manuell hjälp.
3

Öppna huven och hitta hävertpumpen i din motor inrättas. Det installeras någonstans mellan bränsletanken och bränslefiltret, och det är förmodligen nära till bränslefiltret, beroende på märke och modell på din dieselmotor.
4

Identifiera vilken typ av primer är på hävertpumpen. Det kan vara en spak på sidan av toppen av pumpen eller en cylinder med en gummi-knapp som störtar. Öppna luftventilen på den utgående bränsleledningen, och pumpa spaken eller knappen kolven tills bränsle sprutar ut utan luftspalter. Stäng luftventilen.
5

Kom i förarsätet och vrid på tändningen för att börja se till att motorn fångar. Om den inte gör det, upprepa steg 4. Det kan fortfarande finnas en luftficka i raden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134826.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.