Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Nackdelarna av dieselbränsle

En populär energikälla, är diesel som används i dieselmotorer, som främst finns i större fordon och lastbilar. Vissa bilar, samt viss makt och värmeanläggningar, använder även diesel. Medan det finns en viss debatt om huruvida gas eller diesel är ett bättre bränsle, har diesel i sig några tydliga nackdelar som bör beaktas vid bedömningen av dess användning. Kostnad

I de flesta länder, kostnader diesel mindre än gas, men de långsiktiga kostnaderna uppväger lägre pris. Dieselmotorer är mindre mångsidig, energisk och bränsleeffektiv än gasmotorer. På grund av detta, de kräver mer bränsle i det långa loppet, vilket resulterar i avsevärt högre kostnader. Den specialiserade lagring som krävs för diesel lägger även till kostnaderna.
Miljö

En typ av dieselbränsle, som kallas biodiesel, framställs av jordbruksprodukter, såsom vegetabiliska oljor . Biodiesel produktionen kräver enorma mängder jordbruksmark, vilket sänker den totala arealen jordbruksmark i världen ägnas åt växande livsmedelsgrödor. Produktionen av grödor som används för att göra biodiesel även kan skada jordbruksmarker.
Messiness

Diesel, med dess högre viskositet än gas, är grövre och stökigare. Det är mycket lättare att spilla och långsammare avdunsta gång spillts, vilket gör det lätt för smuts och damm för att bosätta sig på den. Diesel i användbar form är allmänt unken. Diesel avger också smutsig svart rök när den används för att driva en motor. Det är obehagligt att andas in och att se och kan orsaka luftföroreningar.
Noise

Dieselmotorer är bullrigare än bensinmotorer. Trots betydande framsteg inom dieselmotortekniken, dieselmotorer fortfarande högre som en följd av det sätt på vilket bränslet bearbetas och det sätt på vilket bränslet ger energi. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134848.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.