Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Problem med Solar Cars

Solar bilar existerar, och begreppet elfordon som drivs på fri energi är tilltalande, men verkligheten i att göra solenergi bilar arbete är hårda. Solljus har inte tillräckligt med energi för att driva en vanlig bil, och är lätt äventyras av väder och tid på dygnet. Solar bilar under 2011 kan inte matcha traditionella gasdrivna fordon för praktiska, tillförlitlighet eller kostnad. Låg energitäthet

På en klar dag, kommer energin från solljuset till jorden med en täthet av ca 1000 watt per kvadratmeter av området. Detta innebär att om du hade en en kvadratmeter solpanel som arbetade vid 100 procents verkningsgrad, kan du köra en hårtork med det. Motorn i en typisk bil utvecklar cirka 50 kilowatt energi. Din perfekta solpanel skulle behöva mäta 27 fot från 27 fot för att producera så mycket makt.
Låg verkningsgrad


Kommersiellt tillgängliga solceller som producerar el från ljus gör inte har 100 procent verkningsgrad, utan början ut på runt 15 procent. För att kompensera för den minskning av energi på grund av låg effektivitet, skulle du behöva göra din solpanel större. Att göra 50 kilowatt energi, skulle du behöva en solpanel 85 fot från 85 fot.
Höga kostnader

Även solljus sig är gratis, den teknik för att hämta det är inte. Även komma ner, är kostnaden för el från solceller fortfarande dyra jämfört med andra energikällor. Solar bilar behöver mycket kostsam teknik, inklusive lätta material för att hålla nere vikten och batterier för att lagra elektricitet. Tävlingar för att bygga soldrivna bilar subventionera de höga kostnaderna för konstruktion med elev arbetskraft eller genom att skriva av kostnaderna för ett företags ingenjörer. En sol bil säljs kommersiellt skulle behöva ta igen dessa design kostnader i priset på bilen, vilket skulle vara mycket hög.
Opålitliga solljus

1.000 watt- per kvadratmeter angivna siffran ovan är det mest energi du kan få från solljus. Den minst är noll. Molnigt väder, nattetid och passerar skuggor reducera allt mängden solenergi som finns tillgänglig. Solar bilar kan använda batterier för att lagra energi för användning när solen är frånvarande, men batterierna bär en tung vikt straff.
Opraktiskt design


Under 2011 vilka typer av solenergi bilar som bär sina egna solpaneler är begränsade till tävlingsbilar. Deras kroppar är låg, platt och smidigt aerodynamisk. De har knappt tillräckligt med utrymme för en chaufför, som rider liggande på rygg. Bilarna har inga stötfångare, sidospeglar eller vindrutetorkare. Eftersom de har att arbeta med en mycket begränsad energi budget, deras design kräver extrem effektivitet, utesluter många säkerhets-och objekt bekvämlighet finns på vanliga bilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134634.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.