Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Komponenter i en Hydrogen Fuel Cell

Vätebränsleceller är en av flera nya teknologier med potential att förändra sättet vi använder energi. Istället för att förlita sig på fossila bränslen, vätgas bränsleceller använder en elektrokemisk process för att omvandla vätgas och syre från luften till el med endast ofarlig vattenånga som biprodukt. Även bränsleceller använder dyra och komplicerade teknik, är det inte svårt att förstå deras grundläggande komponenter. Catalyst

Eftersom vätgasdrivna bränsleceller lita på processen för katalys, kräver de en metallisk katalysator. Detta kommer i form av en metallplatta som är belägen vid en ände av bränslecellen. Plattan reagerar med vätgas och separerar den i dess ingående protoner och elektroner, vilket gör det möjligt att fånga elektronerna och omvandla dem till elektrisk ström. I elektriska terminologi, är katalysatorn sektor av bränslecellen dess anod.
Elkretsanalys

Eftersom en vätgasdrivna bränsleceller är en elektrisk generator, måste den innehålla en krets som bär den el det producerar. Denna krets fungerar som en strömavtagare, det är en kanal för de frigjorda elektronerna. Kretsen är parad med ett batteri, eller direkt till en elektrisk motor, för att ge ström till en bil eller annat maskin.
Proton Exchange Membrane

Hydrogen bränsleceller innehåller också ett membran protonutbyte. Detta är ett polymermembran som fungerar som en elektrolyt. Vätejonerna passerar genom protonutbytesmembran endast efter att ha förlorat sina elektroner till katalysatorn.
Cathode

Efter att ha passerat genom elektrolyten, är protoner utsätts för syre i katoden. De kombinerar också med elektroner som har avslutat den yttre kretsen. De protoner förvärva nya elektroner för att bilda vattenånga, som frisätts från cellen som avgas.
Flera celler

Medan varje bränslecell innefattar en katalysator, elektrolyt och katod , några vätgasdrivna bränsleceller mekanismer innehåller bara en enda cell. Ofta är dessa tunna celler är staplade i flera lager med varje cell är kopplad till en enda extern krets. Bränslecellstapeln matas sedan vätgas och den kemiska processen börjar automatiskt. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134200.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.