Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Felsökning biodieselproduktion

Bio-diesel framställning innebär en relativt enkel serie av kemiska reaktioner, men många saker kan fortfarande gå fel i ett hem produktion inställning. Förstå den troliga orsaken till en bio-diesel reaktion misslyckande kan hjälpa dig rädda ett parti eller åtminstone förhindra liknande problem i future.Also, misslyckades biodiesel ibland kan resultera i oavsiktlig produktion av något nyttigt, som tvål. Erkänner när detta händer kan hindra partiet från att bli en total förlust. Saker du behöver
Provrör
Storage containrar
500 ml mätglas eller kolv
Scale
Visa fler instruktioner
inga uppenbara Boundary Layer
1

Kontrollera om en tydlig gräns mellan de biodiesel och glycerin lager. Om det inte finns något, har natriummetoxiden reagerade inte korrekt med vegetabilisk olja och biodiesel har inte skapats. Detta kan inträffa när natriummetoxid får sitta för länge innan de tillsätts till oljan, eller när för mycket lut har använts.
2

Blanda ett prov av felaktigt reagerade parti med några vatten. Om lödder formulär, har du använt för mycket lut. Kontrollera om hårda klumpar i partiet. Detta är tvål, men det kommer att behöva ytterligare bearbetas för att användas, om så önskas.
3

Töm rinnande vätskan från det parti, lämnar hårt, geléform tvål bakom. Du kan titrera vätskan igen och upprepa biodiesel produktionsprocess på den för att rädda en del av partiet.
Otillräcklig Glycerin Production
4

mäta mängden glycerin produceras i partiet. Om du hittar mindre än 100 milliliter per liter olja i partiet, då den bio-diesel reaktion processen är ofullständig. Om du titreras korrekt, är detta förmodligen orsakad av lut som har lagrats för länge, förlorar sin effekt. Blanda en ny kull av metoxid med 0,75 gram lut och 0,03 liter metanol för
5

varje liter olja i den misslyckade satsen.
6

Lägg till nya methoxide till den misslyckade parti och process som förut. Detta bör slutföra biodiesel reaktion, vilket ger mer glycerin från partiet.
Testa Bio-diesel för Quality
7

Ta ett prov av bio-diesel och blanda den med vatten i ett provrör. Skaka röret kraftigt. Det skulle separera från vattnet mycket snabbt. Om den inte gör det innehåller biodiesel alltför många föroreningar och behöver ytterligare rengöring före användning.
8

Ta ett prov av den avrunna tvättvatten från den sista tvättcykeln. Om det verkar smutsigt, behöver biodiesel annat tvättprogram.
9

Skaka provet av tvättvatten kraftigt. Om det gör lödder, är tvålen närvarande och biodiesel kommer att behöva mer tvätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134405.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.