Svenska Bil >> Driving Safety >> Racing School >> Content

Hur Shift När Racing

Att köra en racerbil snabbt och smidigt är något som tar en hel del övning. Det finns många olika saker som händer på samma gång och de är alla händer väldigt snabbt. Bromsning, kurvtagning, styrning och nedväxling är några av de grundläggande aspekterna av att köra en bil i en racing miljö. Föraren måste vara mycket medveten om alla dessa olika element samtidigt inte flyger utanför banan eller kör in föraren bredvid dem. Saker du behöver
Racerbil
racerbana
Visa fler instruktioner
1

Shift smidigt men snabbt. Poängen med att köra en racerbil är väl att komma runt banan så snabbt som möjligt. Men det är också oerhört viktigt att köra mjukt, eftersom detta skär ner på slitage på de mekaniska komponenterna i fordonet och kommer faktiskt hjälpa dig att köra fortare. Smidig körning leder till lugnare körning, är lugnare körning mer precision och mer precision innebär mer fart.
2

Skift när motorn är i toppeffekt om du accelererar. Detta är vanligtvis, men inte alltid, vid eller nära motorns redline, som är märkt som en röd linje eller märkning av något slag på varvräknare. Om du känner att fordonet inte accelererar längre och motorn är inte på redline, växla till nästa växel, vilket sänka RPM tillbaka till den starkaste delen av motorns effekt band och förbättra accelerationen. Helst när man kör en racerbil på hastighet du bör vara antingen acceleration, bromsning eller kurvtagning.
3

nedväxling när fordonet fortfarande färdas i en rak linje innan du anger ett hörn. När du kör en racerbil är det viktigt att lära sig att växla ner och använda bromsarna på samma gång. Medan din högra fot trycka på bromsen, bör din vänstra fot vara att kopplingspedalen trycks medan du nedväxling för nästa sväng. Detta kommer att hjälpa bilen förblir stabila när växellådan nedväxling genom växlarna, samt kontroll tyngdöverföring.
4

Använd häl-och-tå teknik för nedväxling. Detta är en grundläggande färdighet när det gäller att korrekt köra en racerbil för maximal hastighet och jämnhet runt en racerbana. För att använda denna teknik, bromsa med hälen på höger fot. När du trampar på bromsen, pivot toppen av din fot och använda bollen på foten för att trycka samtidigt på gas-pedalen. Samtidigt kommer du att att kopplingspedalen trycks med din vänstra fot. När du tar med varvtal upp medan du bromsar, nedväxling till nästa lägre växel. Detta kommer att göra nedväxling mycket smidigare, eftersom motorn är redan på högre varvtal att nästa lägre växel skulle lagt det på. Detta kommer också att förhindra kugghjulen från slipning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/racing-school/149670.html

Previous:
Next:

Racing School

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.