Svenska Bil >> Driving Safety >> Racing School >> Content

Suzuki DS80 Motor Information

Suzuki DS-80 är en långvarig dirtbike som har funnits på marknaden i mer än 30 år. Off-road entusiaster gynna cykeln för sin robusta konstruktion, enkel hantering och tillförlitlig prestanda. Dess relativt liten och enkel motor gör också gör-det-själv underhåll och ombyggnader ganska enkel. Early Years

ursprungliga DS-80 producerades 1978. Denna lilla gula dirtbike byggdes för ungdomar och nybörjare. Det började enkelt och sprang pålitligt, men förlorade en liten effekt på kullarna. Cykeln hade en 79-cc luftkyld, encylindrig, tvåtakts, femstegad motor som körde på en topp 7500 rpm.
Funktioner

gamla DS-80 var en grundläggande kick-starta cykeln med en kedjedrift och en stål-pipe avgassystem. Inklusive en full (5-liter) tank, var cykelns vikt ungefär 132 pounds. Toppfarten var ca 46 miles per timme.
Nyare och större

nyare DS-80 är en större, snabbare cykel med en encylindrig, fyrtaktsmotor med en cylindervolym på 644 cc. Det är en elektrisk startsystem och fem hastigheter, samt främre och bakre skivbromsar. Motorn bränsle kapaciteten har ökat till 3,4 liter och hela cykeln väger in vid 324 pounds, vilket gör att det inte längre en nybörjare cykel.
Frågor

DS80 motor hade både bränsle och olja caps fyllning. Många ägare som bara fyllde tanken med blyfri gas fann sina motorer som kör grov och förlora makten. Även med en separat olja fyllning, är det bäst att lägga två-takts motorolja vid ett förhållande av ca 1:32 till gasen när du tanka en motor av denna storlek.
Underhåll

Dirt cyklar t.ex. DS80 är också benägna att nedsmutsning av tändstift, förgasare och luftfilter från damm, grus och smuts plockas upp från leden. För bästa prestanda bör dessa motorer regelbundet tas isär, inspekteras och rengöras grundligt, sin olja förändrats, och deras luftfilter bytas Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/racing-school/149667.html

Previous:
Next:

Racing School

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.