Svenska Bil >> Driving Safety >> Racing School >> Content

Spåra Dag Förberedelse

bankörning är händelser där bil-och mc-entusiaster träffas och köra bil eller tävla på en viss bana eller krets. Dessa händelser inträffar runt om i världen och kräver en hög grad av förberedelser och underhåll för att säkerställa säker racing. Bankörning låter dig utforska gränserna för bilens hantering, de kan vara kul så länge det sker med tillbörlig förberedelse och i relativ säkerhet. Saker du behöver
Reservdelar pauser
reservdäck
Oil
Hjälm
Gas
Visa fler instruktioner
1

förbereda dina hjul. Kontrollera att hjulen är balanserade och att dina däck har tillräckligt mönsterdjup för att säkerställa lämpliga nivåer av dragkraft och grepp samtidigt undvika överhettning och vibrationer som kan lämna dig stel från påverkan hela vägen genom ratten. Genomför en visuell kontroll av dina däck ett par dagar innan spåret dag för att säkerställa att de är i gott skick. Titta efter sprickor, revor, bitar slet av slitbanan, lösa bultar, nötning och däcktryck. Även föra en andra uppsättning hjul med dig så att du kan ändra dem för din resa tillbaka hem. Om du inte har ett andra par däck, kom ihåg att nollställa däcktrycket när de har svalnat innan hemma.
2

Installera racing bromsar. Vad är lämplig för stadskörning kommer inte att vara tillräckligt stark för att hastigheten och upprepade stopp för en tävlings kurs. Investera i borrade skivor för de främre bromsarna och snabb väg kuddar som är betydligt mer motståndskraftiga mot blekning än vanliga bromsar. Liknande däck, bör du också ta ett andra par bromsar belägg och skivor med dig. Det är vanligt att spår dag åkare att gå igenom en hel uppsättning av bromsarna på en dag. Vid slutet av varje ras, tillåta dina bromsar svalna långsamt genom att göra en extra långsam varv för att undvika sprickor. Addera 3

Fyll på olja i växellådan med rätt kvalitet, vilket kommer att producera jämna förändringar och minska knaprande mellan växlarna.
4

Ställ tidpunkten för din motor, fyll på olja och se till att olje locket är säker. Ta med en flaska olja med dig till toppen av motorn som dagen går vidare. Om du upptäcker att du behöver lägga kylvätska, innan ett spår dag är det rekommenderat att spola och rengöra systemet helt innan påfyllning med nytt kylmedel. I mellan raser, kanske du vill hålla huven på din bil öppen för att låta den svalna snabbare för bättre prestanda.
5

Ta en titt på dina lampor och indikatorer för att se till att de fungerar , och ställa in dina speglar på lämpligt sätt så att du inte behöver spela runt med dem på tävlingsdagen.
6

Kontrollera din bältet är säkert och reagerar väl till plötsliga stopp. Inspektera din hjälm för att vara säker på att den inte har några sprickor eller standard.
7

Kontrollera att du har gott om gas med dig för att hålla dig på dagen, och lite extra för att ta dig hem, eller åtminstone till närmaste bensinstation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/racing-school/149688.html

Previous:
Next:

Racing School

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.