Svenska Bil >> Driving Safety >> Racing School >> Content

Drag Racing Tips för turbo bilar

Ta din turbo racerbil dra på ett spår kan vara mycket roligt, men bara om du vet vad du gör. Om du inte gör det, kan det variera från att vara en upplevelse som är bara irriterande att en som på allvar gör dig arg. Lär dig mer om hur man bäst att ha en stor erfarenhet dragracing din turbo bil kan bara göra hela upplevelsen roligare. Styra Launch


lära sig att kontrollera din lansering är den enskilt största hemligheten till att få ett önskvärt resultat av din turbo bil på dra remsan. Eftersom dragracing sker från en stående start, kommer du vill få bort linjen snabbt. För att göra detta, måste du få så mycket makt till drivhjulen som du eventuellt kan.

Varje bil har en annan optimal effekt band, så du måste experimentera för att se var din är. Utföra en effektiv lansering kan kräva viss spinning av dina drivhjulen och glider av din koppling, som kommer att kosta dig en liten mängd ström --- men det är det snabbaste sättet att få bort raden.
Korrekt Tire Choice

vill starta så effektivt som möjligt, sätta klibbiga däck på din bil. Slicks är bra om du tar med din bil till banan på en släpvagn, eller om du byter från street-legal däck på banan. Om du ska köra din bil på banan, investera i några street-legal klibbigt gummi istället.
Undvika turbofördröjning

När du är vid startlinjen, är din största fiende turbofördröjning. Turboladdare är bra, men det tar tid från det ögonblick du trycker ner gaspedalen till det ögonblick turboaggregatet griper. Tiderna kommer att variera beroende på bilens setup, men om du vill vinna dra raser, du vanligtvis vill att tiden ska vara så liten som möjligt. För att göra detta, men du vill pre-spole turbon. Håll ner bromspedalen med din vänstra fot samtidigt varva med motorn med höger. Om du har fått reda på var din bil makt band är, rev din motor bara upp till den punkten. Att göra detta kommer att orsaka några påfrestning på din motor och transmission, men så länge du tid det väl, bör det inte vara ett stort problem. Detta kallas för "power bromsning," och det kommer också att bidra till att stabilisera bilens RPM när ljuset går grönt, och du startar bilen ner remsan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/racing-school/149654.html

Previous:
Next:

Racing School

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.