Svenska Bil >> Driving Safety >> Racing School >> Content

Heel-Toe Shifting Techniques

färdigheter och tekniker för tävlingskörning är ofta tillämpas på körning gatbilar. Vissa race körteknik förse förarna med verktyg för att stabilisera och bättre styra sina gatbilar. Tekniker som häl-och-tå nedväxling bekanta bättre förare med broms och balans i ett fordon. Ansökningar

Denna metod för nedväxling används vanligtvis av tävlingsförare. Det används för att uppnå jämna, snabba nedväxlingar utan att rubba en bils balans framsidan till baksidan. Häl och tå nedväxling kan också användas när man kör gatbilar.
Technique

Börja med bromsning till bollen på höger fot för att bromsa bilen. Firm pedaltrycket kommer att förhindra fot glidning. Trampa ned kopplingen med vänster fot samtidigt fortsätta att bromsa med höger fot. Flytta sedan reglaget till nästa lägre önskad växel. Nästa, medan bromsning och med deprimerad kopplingen, föraren måste "blip" gasreglaget. En "blip" är en uttalad, snabb ökning av motorvarvtal för att matcha varvtal på motorn med den i drivlinan. Att "blip", måste en förare rulla sin högra fot (samtidigt bromsning) trampar på gaspedalen. Som motorvarvtal uppgång och nästan topp föraren måste släppa och koppla in kopplingen. Frekvensomriktaren återupptar sedan eller slutför processen att bromsa ner till önskad hastighet.
Goal

Ovanstående åtgärder bör praktiseras i förarens sinne bildar en smidig, oavbruten sekvens av pedal rörelser. Med praktiken denna metod för bromsning och åstadkomma effektiva nedväxlingar bör bli automatisk och undermedvetna mekanik. Ytterst bör häl och tå nedväxling flyta smidigt och undermedvetet för en förare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/racing-school/149651.html

Previous:
Next:

Racing School

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.