Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Saker att komma ihåg innan ett körprov

Perioden precis innan ett körprov kan göra dig nervös. Den goda nyheten är att förare som är väl förberedd är ofta de som inte har något problem med att klara testet. Testet är utformat för att avslöja om du uppfyller de erforderliga säkerhetsstandarder att resa på allmänna gator och vägar. Du kommer att möta en mängd olika situationer under testet som kommer att likna de utmaningar du kan möta någon annan dag bakom ratten. För att utföra ditt allra bästa när testdagen anländer, är det bra att komma ihåg ett par saker. Kom ihåg att öva

Öva din körning och parkering så när det är dags att ta testet, är du säker på din kompetens. Kontrollera om ditt tillstånd kräver att du får i en viss tid bakom ratten innan testet. Övningsköra i olika typer av väder-och trafikförhållanden. Kör på klara dagar, och sedan gå ut på en dag när det regnar. Övningsköra på gatorna i kvarteret samt på vägar och motorvägar. Tillåt olika passagerare att åka med dig så att du kommer att vara bekväm körning oavsett vem som är i passagerarsätet.
Kom ihåg dessa tips

Tänk på de saker som kommer att ge dig en bättre chans att klara ditt körkort. Kom ihåg att undvika skakiga styrning, oavsett om du vrider eller köra i en rak linje. Börja försiktigt bromsa fordonet i god tid före stoppskyltar och rödljus så att du undviker sista sekund stannar. Lyda hastighetsgränsen, men även justera hastigheten till väglaget. Kom ihåg att bara för att hastighetsbegränsningen är 40 km /h, det betyder inte att det är hur snabbt du ska gå om gatorna är isiga. Undvik att resa för nära bakom andra bilar och alltid hålla ett öga ut för fotgängare.
Minns Readiness

tänka på saker som du kanske fortfarande behöver arbeta för att vara verkligen är redo för förarprovet. Fråga dig själv om du vet hur man hanterar oväntade vägar händelser såsom passerande ambulanser eller herrelösa djur käck ut på gatan. Fråga dig själv om du kan vara lugn om du stöter på en förare som gör saker som får under huden. Fråga dig själv om du kan köra bra i alla väder, även dimma eller isiga förhållanden. Att vara ärlig om frågor som dessa kommer att avslöja för dig om mer praktik behövs.
Minns Krav

Undvik att gå på ett körprov i en osäker bil. Kontrollera så att de främre och bakre blinkers fungerar korrekt. Kontrollera att bromsarna fungerar och vindrutan inte har stora sprickor som hindrar din vision. Kontrollera för att se om du kan öppna både fram förarsidan och passagerar-sidodörrar från insidan och utsidan av fordonet. Buckle och släpp säkerhetsbälten att vara säker på att de fungerar normalt. Att se till att fordonet uppfyller en statens obligatoriska säkerhetskrav är definitivt en sak att tänka på innan ett körprov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149480.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.