Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur att få tillstånd på DMV

Att få tillstånd att köra är en spännande tid för en människa ung eller gammal. Reglerna för att få ett tillstånd varierar från land till land, men i allmänhet, reglerna är desamma. Studera den drivande manualen för ditt tillstånd eftersom du måste ta både en skriftlig och faktisk körprov för att få din licens. Saker du behöver
Social Security-kort
Visa fler instruktioner
1

Ring Department of Motor Vehicles i ditt tillstånd och fråga vilka former du behöver fylla i för att få tillstånd. Telefonnumret för DMV är i telefonboken på de blå sidorna för statliga listor. Se avsnittet Resurs för webbplatsen för DMV i ditt tillstånd.
2

få rätt ansökningsblankett från den lokala DMV. Du kanske också kunna gå online till DMV hemsida och skriva ut formuläret på nätet. Den California DMV (se referenser) kallar certifikatformuläret Driver eller Identification Card Application Form. Ditt tillstånd kommer förmodligen kalla det något liknande.
3

Fyll i formuläret fullständigt. Om du är osäker på hur du svara på en fråga, ring DMV och be om hjälp med att fylla i ansökan.
4

Ange ditt fullständiga namn som det är på ditt födelsebevis. Använd inte några smeknamn på ansökan. Dessutom ger ditt födelsedatum och personnummer.
5 Fyll i ansökan.

Kontrollera för andra handlingar ditt tillstånd kan kräva såsom bevis på laglig bosättning och bevis för förarutbildningen färdigställande. Skaffa och överlämna dessa handlingar med ansökningsblanketten.
6 betala ansökningsavgiften.

Betala ansökningsavgiften när du lämnar in ansökan och övriga nödvändiga handlingar. Underlåtenhet att betala avgiften kommer att försena ditt tillstånd.
7 Maila ansökan till DMV.

Maila ansökan, avgift och andra handlingar till den adress DMV levererar till dig. Alternativt, ta former till den lokala DMV. Det kan vara möjligt att lämna information via Internet på DMV webbplatsen. Välj metod för inlämning av de val din staten ger.
8 övningskörning.

Studera drivande handboken medan du väntar på ditt tillstånd att komma fram. När du får tillstånd, övningskörning. En licensierad förare 21 år eller äldre skall vara med dig hela tiden när du kör med ett tillstånd och att personen måste sitta i framsätet. Kontrollera din statliga krav på hur länge du måste vänta innan du kan ta förarprovet och få din licens. När du uppfyller detta krav, boka en tid med DMV att ta båda delarna av testet så att du kan få ditt körkort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149479.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.