Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en klass en husbil

Om de älskar rock 'n roll eller inte, ägare av den stora "klass A husbilar" kan tacka artister som The Beatles, The Rolling Stones och The Who för sitt rullande hem borta hemifrån. Mega-band som dessa tillbringade en gång nästan varje vaken stund reser till spelningar i hyrda bussar, men framgången gjorde dessa berg jättar längtar efter något lite mer bekväm. De köpte snart sina egna bussar, skicka ut dem till eftermarknaden coach-byggare som förvandlade dem till kundanpassade hem på hjul. Den moderna klass A husbil föddes, och de flesta fortfarande köra som deras förfäder charter buss. Instruktioner
1

sitta i förarsätet. Justera sittpositionen, rattläge och pedal position så att du är bekväm och har en klar bild av vägen och speglarna.
2

Justera förarnas sidospeglar så att du kan se passageraren -side strålkastare på en bil parkerad 100 meter bakom dig. Justera spegeln passagerarsidan så att du kan se förarsidan strålkastare av samma bil. Ställ in speglarna lodrätt så att horisontlinjen faller i mitten av dina backspeglar.
3

Kontrollera bromsljus, blinkers, strålkastare och varningsblinkfunktion genom att ha en assistent klockan medan du aktivera dem. Kontrollera dina däck för skador eller lågt lufttryck innan avresa.
4

Sätt husbilen i parken och placera din högra fot på bromspedalen. Låt motorn gå på tomgång tills lufttrycksmätare på instrumentbrädan läser i de gröna (vanligtvis mellan 90 och 120 psi). Hit strömbrytaren för att höja din husbil har luftfjädring till sin fulla markfrigång, om sådan finns.
5

Lossa parkeringsbromsen genom att trycka på den stora parkeringsbromsomkopplare på instrumentbrädan. Denna byta min vara antingen åttkantiga och rött, eller gult och diamantformade, och borde säga "dra för att engagera" någonstans i ansiktet. Du bör höra bruset av luft rör sig genom systemet.
6

Kontrollera för trafik, åskådare och hinder genom vindrutan och i era speglar. Kontrollera speglarna även om framöver - man vet aldrig vad som kommer upp bredvid dig. Om körning framåt, placera växelspaken i enheten och långsamt accelerera sätt som du skulle en bil.
7

Omvänd husbilen genom att få ut av det först och letar efter hinder bakom dig. Planera din vända rutten. Få tillbaka i förarsätet, kontrollera dina speglarna igen och satte foten på bromsen. Placera växelspaken bakåt och långsamt släppa ut bromsen att modulera fordonets hastighet.
8

Vänd snäva kurvor genom att sakta ner till under 10 km /h och "svänga ut" innan du slår. Kör husbil rakt in i skärningspunkten tills framhjulen är minst fem fot förbi trottoarkanten. Detta kommer att ge de bakre däcken visst utrymme för att följa den främre genom vändradie. Om du vrider husbilen så fort du når kanten, kommer man hamnar att köra över den med insidan bakre däcket.
9

Navigera mjukare hörn vid en hastighet precis tillräckligt låg för att förhindra överdriven krängning, men inte så lågt att du hindrar trafikflödet. Du kan använda den gamla "kaffekopp" test för att avgöra din husbil har optimal tur takt. Ställ en kaffekopp i din mugghållare och fyll den med vatten till ca 1/8 av en tum från kanten. Målet är att hålla allt vatten i koppen oavsett kurvtagning eller bromsning förhållanden.
10

Pull på bromsmanövreringstrycket knappen för att ställa in parkeringsbromsen. Du kommer att höra ett högt väsande avluftning när bromsarna inställd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148642.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.