Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en halvautomatisk

Många bilägare slits mellan fart och kontroll tillåts av en manuell växellåda och användarvänlighet presenteras av en automatisk växellåda. Lyckligtvis finns det något som tillfredsställer både vill. Halvautomatiska växellådor ger bilägare det bästa av två världar med hjälp av en paddel shifter, paddel shifter tillåter föraren att ändra bilens växlar utan att behärska den komplicerade processen med bilens koppling. Om du vill köra en halvautomatisk bil, kan du göra det i några enkla steg. Instruktioner
1

Tryck foten på bromsen, sätt in nyckeln i tändningen och dra båda växelpaddlar tillbaka mot dig för att placera bilen i friläge. Med foten fortfarande på bromsen, starta fordonets motor.
2

Lossa bilens parkeringsbroms och dra bakåt på höger paddel (den "+" paddle) för att placera fordonet i första växeln. Addera 3

Låt foten från bromspedalen och tryck mot gaspedalen för att accelerera. Dra tillbaka på rätt paddeln för att växla upp genom växlarna och dra bakåt på vänster paddel (den "-" paddle) för att växla ner. En generell regel för växling är att växla upp när motorn når ca 3000 RPM eller när motorn låter som den arbetar för hårt och att växla ner vid sänkning av hastigheten. Du behöver inte släppa ut gasen till uppväxling, men du bör släppa ut gasen lite för varje nedväxling.
4

Tryck på bakåt-knappen (vanligtvis betecknas med bokstaven "R") med foten på bromsen och bilen i friläge för att placera fordonet i backen. För att återgå till neutral, dra båda paddlarna tillbaka mot dig.
5

Sätt press på fordonets bromspedal och nedväxling hela vägen ner till första växeln för att bromsa och stanna fordonet (eller helt enkelt bromsa fordonet till ett stopp om i omvänd). Med fordonet stoppas och foten på bromsen, dra båda paddlarna mot dig för att sätta bilen i friläge. Med fordonet i friläge, dra åt parkeringsbromsen och stäng av fordonets motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149284.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.