Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Anledningar att använda en handsfree-enhet under körning

Going handsfree eller använda ett trådlöst headset eller högtalare inställning för mobiltelefoner under körning blir vardagsmat. Detta sker av många skäl, både positiva och potentiellt irriterande för användarna mobiltelefon. Riskerna med att köra och prata i en mobiltelefon utan handsfree-enhet ökar och vågen har officiellt tippat i förmån för hands-free mobiltelefon-användning. Undvik Trafik Biljetter |

Många stater har infört lagar om mobiltelefoner och bilkörning. Vissa stater har textning förbud och handsfree-lagar på plats som kunde lämna bryter föraren med en rejäl böter om de fastnar. New York införs två punkter i ett gärningsmannens drivande post till de redan etablerade $ 100 böter för brott mot dess lagar mobiltelefon. Med en handsfree-enhet dessa påföljder kan undvikas.
Minska olycksrisk


Enligt New Yorks Department of Motor Vehicles, är förarens distraktion ansvarig för minst 20 procent av bilolyckor inom staten. Rikstäckande, mobiltelefoner är ensamma ansvariga för över 330.000 motorfordon kraschar och inte mindre än 2600 auto dödsfall olyckor årligen. Det finns en direkt koppling mellan mobiltelefon användning och minskad tid driver respons.
EM Waves

EM vågor är radioaktiva vågor från alla mobiltelefoner varje gång vi pratar. När cellen telefonen placeras direkt till huvudet, de EM vågor är starkast. Överföring och kontroll av sjukdomar studier har gjort korrelationer mellan EM vågor och vissa tumörer. Andra risker från EM vågor innefattar störningar av viss medicinsk utrustning, inklusive pulsmätare. Genom att använda en handsfree-enhet mängden EM vågor reduceras avsevärt eller elimineras.
Lättare att köra

Psychonomic Bulletin & Review publicerat en studie som visar att över 90 procent av människor som talar i telefon och köra samtidigt är sämre förare. Kognitiv försämring var liknas vid en person som kör under påverkan av alkohol. Resultaten visar överväldigande att människor är mycket bättre förare då av telefonen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149402.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.