Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en gaffeltruck

Köra en gaffeltruck tar lite övning och är inget som att köra en bil. Gaffeltruckar styrs av deras bakhjulen, har otymplig viktfördelning, och ofta mot intuitiva kontroller. Beroende på var du arbetar, kan du behöva en licens eller specialiserad utbildning, men här är ett kort exempel på hur man kör en gaffeltruck. Saker du behöver
gaffeltruck
Visa fler instruktioner
1

Komplettera före operationer checklista. Titta runt fordonet för eventuella skador eller fel som kan förhindra gaffeltrucken från att fungera som det är tänkt. Ägna särskild uppmärksamhet åt hydrauliska mekanismer och villkor däck.
2

Bekanta dig med alla reglage och mätaravläsningar. Detta kan göras genom att läsa bruksanvisningen.
3

Notera storleken och formen på det du lyfter, och se till att gaffeln du använder är inställd på rätt bredd.

4

Iaktta din arbetsmiljö, se till att det är rent och fritt från hinder. Använd inte en gaffeltruck i ett område med tung fot eller fordonstrafik, inte heller på hala eller annars osäkra arbetsförhållanden.
5

Starta gaffeltruck med knappen och startknappen. Flytta den till grundläggande funktioner. Det kommer att finnas rattar och spakar som flyttar gafflarna upp och ner, styra fordonet och styra hastigheten.
6

övningsköra med gaffeltruck i ett öppet område. Försök lyfta tompall eller påsar med sand för att vänja sig vid kontrollerna. När du är bekväm, kan du börja din tilltänkta knepig.
7

Parkera gaffeltruck med gaffeln helt på marken när du är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147818.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.