Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur att dra en 31-Foot Camper

Bogsering en 31-fots husbil är ett stort ansvar på grund av den ökade risken för alla på vägen. Den extra vikten av en stor trailers gör allvarligare följderna av en olycka. En släpvagn av den här storleken måste vara utrustade med fungerande bromsar, signaler, belysning maker och elektriska bromsar trailer för resor på allmänna vägar. Koppla en släpvagn till din bil korrekt minskar chanserna för den frånskiljande medan du kör. Du måste justera din körstil för att kompensera för vikten och längden på släpet, också. Instruktioner
1

Bestäm massan av 31-fots husbil genom att titta på dess informationsskylt enligt brutto släpvagnsvikt. Typskylten sitter vanligen på ramen på släpvagnen. Lägg till detta vikten av all last som kommer att lagras i trailern.
2

Bestäm den maximala dragkapacitet på din bogsera fordon genom att titta i instruktionsboken. Den dragkapacitet måste överstiga vikten på släpet och lasten för en säker resa.
3

Anslut släpets koppling till bilens dragkrok genom att sänka den. Lås på den plats genom att sänka spärren och säkra den med ett skumt stift.
4

Fäst vänstra trailer kedjan till höger sida av Hitch s kedjan hålet och höger kedjan till vänster sida. Kedjorna ska korsas under kopplingen. Detta fångar kopplingen i de sällsynta fall det lossnar från fordonet under resor.
5

Fäst vagnens sju-poliga elkontakten till fordonets elektriska mottagare genom att trycka de två tillsammans. Testa att släpets lampor svara på förarens kontroller på ett lämpligt sätt.
6

Ta bort stoppklossar från däcken på släpvagnen och inspektera hjulen för korrekt lufttryck. Tillverkarens rekommenderade lufttrycket vanligtvis tryckt på sidan av däcket.
7

Justera enheten broms controller i hytten av dragfordonet enligt dess tillverkares anvisningar. En broms controller måste justeras för den specifika vikten för släpvagnen för att fungera korrekt.
8

Kör långsammare än normalt och ger mer avstånd från bilen framför dig för att kompensera för den minskade bromsning och hantering när du drar vagnen.
9

Kör runt hörn långsammare än normalt, vilket gör bredare svängar, och samtidigt bibehålla ditt körfält. En lång släpvagn har en tendens att skära insidan av hörnet och möjligen rida upp på trottoarkanten. När du byter körfält, minns du behöver ytterligare utrymme för att passa in i nästa körfält på grund av längden på släpet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149384.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.