Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hypermiling Driving Tips

När pumpen priserna kraftigt allt högre, har USA: s kärleksaffär med stora stadsjeepar och andra bränsleslukande fordon träffade en stenig patch. Flera biltillverkare nu massproducera hybrid gas-el modeller, som i allmänhet kostar mer än konventionella fordon men lovar att sänka bränsle kostnader. Dyra gas har förändrat bilmarknaden, men det har också skapat en ny bil subkultur av hypermilers, eller drivrutiner avsedda att uppnå maximal bränsleeffektivitet. Hypermiler tekniker kan hjälpa även vanliga förare att pressa mer "go" av en gallon gas. Sakta ner och köra defensivt

Hypermilers har utvecklat ett brett spektrum av tekniker för att maximera bränsleeffektiviteten, och vissa kan tyckas alltför mycket besvär för den genomsnittliga föraren. Samhällets viktigaste insikter också kan vara lättast att förstå och tillämpa, men: sakta ner och slappna av. Bilar bränna mer bränsle vid högre hastigheter, så kör på eller under skyltad hastighet kommer att minska smärta vid pumpen. Aggressiva förare som börjar plötsligt och väva i trafiken kommer att förbruka mer gas än de som går med flödet av trafik och accelererar långsamt och stadigt. Addera Använda Farthållare på Highway
< p> Farthållaren kan hjälpa bly-fot förare minskat sin bränsleförbrukning, särskilt på motorvägar där trafiken flyter vid en konstant hastighet. Som en författare förklarade på CNN.com, "använder farthållaren skär ner på onödiga hastighetsförändringar som kan äta upp gas och det förhindrar" speed krypning, "tendensen för en förares genomsnittliga hastighet att öka med tiden på vägen." Vissa hypermilers varnar för att farthållaren fortfarande slösar gas på kullar, och rekommenderar att använda den bara på slät väg.
Minska vikten och dra

tyngre fordonet , desto mer energi det tar att få den i rörelse. Förare kan förbättra bränsleeffektiviteten genom att ta bort onödig last eller oanvända löstagbara säten. Luftmotståndet påverkar också gasförbrukning, och vissa bil funktioner och beteenden föraren kan öka luftmotståndet. Körning med öppna fönster eller soltak bränner gas snabbare, och takräcken också bryta upp de aerodynamiska linjer flesta bilar. Förare som inte använder sina takräcken bör överväga att ta bort dem för att minska luftmotståndet.
Hålla jämna steg med underhåll

En korrekt underhållen bil kommer att prestera bättre än en eftersatt ett under några villkor, men vissa underhållsåtgärder har en uppförstorade effekt på bränsleekonomin. Underinflated däck gör en bils motor arbeta hårdare, så drivrutiner bör kontrollera däcktrycket regelbundet. Det amerikanska Department of Energy har hittat fördelar bränsleekonomi från motor tuning, ersätta utslitna luftfilter och andra delar, och använda motoroljor avsedda för särskilda fordon.
Tekniker för att undvika

Förare kan spara bränsle genom att noga följa en större fordon såsom en traktor-trailer, en teknik hypermilers kallar "redaktionella" och alla andra bara kallar tailgating. Riskerna för kollision inte motiverar en marginell förbättring i bränsleeffektivitet.

Vissa hypermilers overinflate sina däck förbi tillverkarens specifikationer. Detta skär dramatiskt däck friktion, så att hjulen rullar utan en fot på gasen. Tyvärr minskar överuppblåsning också mängden däckets yta i direkt kontakt med vägen, ökar bromssträckan.

Förare kan också trimma bränsleförbrukningen genom att använda påskyndade metoden Auto Stop (FAS), men detta kan bära betydande risker . Föraren sparar gas genom utrullning med motorn avstängd, men modern servostyrning och bromsar kanske inte fungerar korrekt. I en nödsituation kan en förare med FAS har inte tillräckligt med tid för att starta om bilen för att undvika en olycka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149492.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.