Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Gör det själv: HHO Gas Car Kit

När gaspriserna skjuta i höjden, börjar företagare frenetiskt arbetar med alternativa energikällor. En av de många alternativ till fossila bränslen motorer är de vätgasdrivna gas kit som fäster till befintliga motorer för att förbättra körsträcka och spara pengar på gas. Vätgas är ett relativt billigt bränsle källa eftersom det genereras från destillerat vatten. Vissa människor är rädda för att använda vätgas på grund av den explosiva natur gas. Denna rädsla kan övervinnas genom att lära dig dessa kit arbete. Instruktioner
Hur HHO Gas Car Kit fungerar
1

Ta bort alla delar av satsen ur lådan den kom i. Ställ dem på ett bord och hitta kammaren väte generation. Detta kommer att vara den behållare som kommer att hålla vattnet och de elektriska komponenterna. När el sätts till vatten, vilket är ett element som består av två delar väte och en del syre, är vätet separeras från syremolekyler och flyr som en gas. Denna gas är lättantändlig och kan vara explosiv. En biprodukt av brinnande väte, dock är vattenånga, inte giftiga avgaser.
2

Sätt i de två metallbitar i kammaren. De flesta kit kommer att märka metall bitar som antingen positivt eller negativt. Den positiva metallstycket bör införas på den sida av kammaren som ligger närmast tändningslåset. Vissa kit kommer att innehålla vad likna glasplattor, var märkt som tillhör den positiva eller negativa sidan. Det är den positiva sidan som lockar väte molekyler när den elektriska laddningen startas. Den negativa sidan lockar syre.
3

Säkra HHO kammaren på insidan brandväggen på din bil. Proceduren för detta varierar beroende på vilken typ av kit du köper och vilken typ av fordon du installerar kit på. Den positiva kabeln kommer att köra till tändningslåset eller batteriet medan den negativa ledningen kommer att bygga på fästet du använder för att säkra kammaren till brandväggen.
4

Anslut satsens vakuumslangen till luften insugningssystem. Hur du gör detta beror på vilken typ av fordon du kör och om den använder en förgasare eller bränsleinsprutningssystem. Konsultera bruksanvisningen för detaljer. Den vätgas som genereras av enheten dras in i intaget systemet som ett kompletterande bränsle i HHO Gas, eller un-bundna väte och syre. Denna process minskar bensin förlorade i rök eller förångning.
5

Blanda en lösning av destillerat vatten och en tesked av natriumhydroxid som kommer att fylla upp till fyllnadsmärket i kammaren. Häll lösningen i kammaren. Vissa kit kommer att ha ett avtagbart lock på toppen, och andra kommer att ha ett lock med klämmor. Oavsett vilket, Stäng kammaren.
6

Anslut den positiva ledningen till den medföljande 10-amp säkring (vissa kit kommer med en 30-amp säkring) och ansluta till tändningslåset. Anslut minuskabeln till fästet marken. Anslut slangen som leder från väte kammaren i luftintaget område av ditt fordon. Det vakuum som skapas av luftintagssystemet kommer att dra vätgas och syrgas, HHO, in i motorn. När motorn är avstängd, kommer processen slutar generera HHO gas.
7

Starta motorn och låt den gå på tomgång några minuter. När du ökar trycket på gaspedalen, HHO gas intag ökar. Den dropp som så småningom kommer att dyka upp från din slutrör blir vatten. Enligt kraven för dessa kit, kommer en liter vatten i hundratals miles, minska din gasförbrukningen och öka din miles per gallon. Uppskattningar tyder på en ökning av någonstans från 30 till 50 procent högre körsträcka än på gas ensam. Håll en skriftlig logg över din körsträcka och köper gas och beräkna miles per gallon du får kolla om du sparar. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149045.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.