Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man bogsera med en 1996 Chevy Tahoe

Den 1996 Chevrolet Tahoe dubbades 1996 Truck of the Year av Motor Trend Magazine, vilket gör det till ett populärt val bland konsumenterna. Trots att Tahoe är inte en pickup, och snarare en full-size SUV, är det fortfarande ett kapabelt fordon, med plats för upp till fem passagerare och över 120 kubikfot lastutrymme. Lämpligen har 1996 Chevrolet Tahoe också en dragkapacitet på 7000 pounds, vilket gör är ett säkert val för transport av ett brett utbud av släpvagnar. Saker du behöver
Trailer
Dragkrok
dragstång
dragkula
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera om fordonet är utrustat med dragkrok baktill. De flesta 1996 Chevrolet Tahoe var fabriken utrustade med en bogsering paket och bör inte kräver installation av en dragkrok. Men om Hitch har tagits bort, köpa och installera en hake med en klass IV beteckning, som är kapabel att hantera en last upp till 7.500 pounds.
2

Kontrollera vikten på släpet för att säkerställa att den inte överskrider den maximala bogsera rating av fordonet. Var noga med att räkna in vikten på last bogseras inuti vagnen. Blås upp Tahoe däcken till rätt tryck, vilket kan hittas på en dekal insidan av förardörren. Ordentligt pumpade däck kommer bidra till att ge stabila köregenskaper.
3

Installera en dragstång med rätt storlek dragkulan bifogas Tahoe dragkrok med hjälp av en korrekt betygsatt skumt stift. Tillbaka fordonet upp till tungan av trailern så att kulan är i linje med tungan. Tungan av släpvagnen ska sitta på samma höjd som den dragkulan. Om den är för hög eller låg, använd en justerbar höjd dragstången att avhjälpa skillnaden. Med fordonet i parken, sänk tungan av trailern på bollen och säkra lasten. Fäst säkerhetskedjorna på släpets tungan till dragkrok på bilen som en säkerhetsåtgärd om trailern kommer unhitched.
4

Anslut sju kablaget medföljer Chevy Tahoe i vagnens belysningssystem . Om fordonet inte har använts för att bogsera tidigare, kan en elektrisk kontakt måste läggas av ett fordon ledningar professionell. Kontrollera att vagnens bromsljus, varselljus och blinkers fungerar som de ska när kablarna har anslutits.
5

Börja bogsering lasten vid låga hastigheter med Tahoe automatlåda i "Overdrive. " Accelerera långsamt, vilket gör att fordonet att anpassa sig till den ökade vikten. Flytta Tahoe i "Drive" eller välja växlar manuellt om överföringen är att växla upp eller ner för ofta i kuperad terräng.
6

Öka dina bromssträckor och följande avstånd av minst dubbelt medan bogsering med Chevy Tahoe. Den extra vikten för släpvagnen kommer att ta fordonet längre tid att komma på ett säkert sätt till ett stopp. Alltid flytta Tahoe i en lägre växel innan en nedstigning på en brant backe för att orsaka mindre stress på bromssystem.
7

Följ maxhastighet för fordon med en släpvagn på alla gånger medan bogsering. Ge dig själv gott om utrymme att passera andra fordon, när det behövs, och kom ihåg att lämna ytterligare utrymme för att rymma längden på släpvagnen när återinträder ett körfält.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149165.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.