Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Principer för defensiv körning

Defensiv körning har förespråkats som ett sätt att skydda sig på vägarna. Det är en körstil som förespråkar att uppmärksamma allt omkring dig att identifiera potentiella risker innan du sätter i en eventuellt farlig situation. Defensiv körning tros kunna minska sannolikheten för att du kommer att vara inblandad i en olycka. Uppmärksamma

Den första principen för defensiv körning är att uppmärksamma vägen runt dig och identifiera potentiella risker. Detta innebär spotting saker som vägbyggen framför dig och fordon köra oregelbundet på vägen runt dig. Defensiv körning är motsatsen distraherad körning, vilket innebär att du inte ska prata, skicka sms, leka med radion eller uppmärksamma något annat än vad som händer runt omkring dig på vägen.
Planera framåt

När du kör defensivt, kan du själv tid att planera hur man ska hantera farliga situationer du möter på vägarna. Detta kan betyda saker såsom en omväg runt en olycka, sammanslagning förväg om du ser den fil du befinner dig i är slut och i allmänhet undvika potentiella risker när det är möjligt.
Följa lagar

körning kräver defensivt att du följer alla trafikregler. Du kan inte köra defensivt om du kör för fort, tailgating eller har på annat sätt delta i dåliga eller potentiellt farliga körvanor.
Bli en bra förare

Du borde göra mer än helt enkelt lyda lagarna av vägen. Bra förare är bekant nog med sitt fordon för att veta hur man ska hantera det om en farlig situation uppstår. Föraren kommer att ha tillräckligt med kompetens för att stoppa fordonet snabbt i en nödsituation eller utföra undanmanövrar för att undvika att bli inblandad i en olycka. Du kan ta defensiv körning klasser för att förbättra dina grundläggande körkunskaper.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149360.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.