Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man använder kopplingen på en manuell växellåda

Det är otroligt viktigt att veta hur man kör ett fordon med en manuell växellåda (växelspaken). Du kan uppmanas att köra en väns bil bör din vän har för mycket att dricka, blir sjuka eller i någon annan nödsituation. Om den enda bil som är tillgängliga för dig i en nödsituation har manuell växellåda, måste du veta hur man kör den. Instruktioner
1

Förstå vad en koppling ser ut och var den finns på din bil. En koppling är mycket lik i form och storlek till en bromsrotor eller bromsoket. De använder också en dyna, liknande ett bromsbelägg. De är oftast placerade på den nedre halvan av motorn och kan nås från bilens undersida. Skjut kopplingen innan vrida nyckeln i tändningslåset
2

. Bilen startar inte utan att trycka in kopplingen. När bilen är igång, kan du låta kopplingen ut om bilen inte är i växel.
3

Tryck kopplingen i och sätta bilen i växel du vill använda. Sätt foten på gasen och sakta byta trycket från kopplingspedalen till gaspedalen. Du vill använda en alternerande rörelse med gasen och kopplingen. Detta är lite ojämn i början, men blir lättare ju mer du övar. Du kommer att använda samma alternerande när du skiftar mellan växlarna och stanna vid trafiksignaler.
4

Vet hur kopplingen fungerar på kopplingslamellen. När kopplingspedalen trycks på insidan av bilen, skivan och tryckplattan möts. Detta gnugga gör kopplingen att fungera, igen, ungefär som ett bromssystem.
5

titta efter tecken på slitage på kopplingen kuddar och skiva. Med tiden och med användning, bär kopplingen pad ner och metallstyckena kommer närmare och närmare varandra. När det är slitet, måste den bytas ut. Om dynan är helt utsliten och inte ersätts, kan det orsaka permanenta skador på koppling skiva och plåt, som kommer att behöva bytas ut, men till en betydligt högre kostnad än om fastställande av det tidigare.
6

Använd din koppling ordentligt för att undvika omfattande och tidig skada på dynan, tryckplatta och lamell. Detta kan göras genom att se till att kopplingen är helt intryckt innan du börjar skifta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147888.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.