Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur öka MPG av en Prius

Toyota Prius är en av de mest populära hybrider som finns på marknaden. Alla, från kändisar till vanliga dödliga verkar vara att få in Prius vurm. Och av goda skäl. Prius erbjuder verklig lättnad från plånboken nypa att alla känner på gas pump. Vissa ägare av denna smarta bil göra en hobby av att få stjärnornas bränsle körsträcka. Saker du behöver
ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
1

Planera din rutt för att undvika långa sträckor av motorvägen, men där du kan hålla en konstant hastighet. Även om de flesta bilar får bättre gas körsträcka på motorvägen, hybrider som Prius har en sweet spot för maximal bränsleeffektivitet som finns mellan 35 och 45 mph. Så avstå från höga hastigheter på motorvägen för mer mellow hastigheter på fasad väg eller huvudgator. Om du behöver köra på motorvägen, försök att hålla din hastighet runt 55 mph. För varje mil ovanför den hastigheten, gör luftmotståndet som skapas av vinden misshandel din Prius flanker bränsle körsträcka försämras avsevärt.
2

Håll din Prius i toppform mekaniskt. Färska pluggar, bränslefilter och korrekta justeringar ventil alla hjälpa till att hålla motorn i din Prius frisk och glad, vilket i sin tur bidrar till motorns retur körsträcka maximal bränsle. Toyota rekommenderar 5W-30 vikt olja till Prius, som kan vara antingen reella eller syntetisk olja. Var noga med att använda rätt olja, eftersom tyngre olja kommer att minska mpg för din Prius. Oljan och filtret ska bytas var 5000 miles på HSD Prius och var 5.000 till 7.500 miles på Classic Prius. Vissa Prius ägare har rapporterat en svag mpg förbättring med syntetisk olja.
3

Övervaka dina däcktryck för att se hur mycket luft i dem är det belopp som rekommenderas av däcktillverkaren. Intressant, har Prius ägare funnit att Toyotas däcktryck rekommendationer är alltför låg, vilket, samtidigt som det hjälper Prius rida mjukare, negativt påverkar bränsle körsträcka, liksom däckens livslängd. De flesta Prius ägare har haft bäst resultat med 42 psi (pounds per square inch) i sina däck. Däcken på en Prius bör också roteras varje 5000 miles.
4

försöka kombinera så många ärenden som möjligt i en resa. Starta en Prius när det är kallt tar extra energi, så försök att maximera din användning av det när det redan värmts upp, istället för att låta det svalna och sedan starta om den flera gånger. I en Prius ger multi-display på instrumentbrädan omedelbar återkoppling som visar den nedre mpg när fordonet är kallt. Prius Classic är utformad för att vara en SULEV (Super Ultra Low Emissions Vehicle) och Prius HSD är avsedd att vara en AT-PZEV (Advanced Technology - Partiell Zero Emission Vehicle) när den är i bruk. För att göra detta måste katalysatorn hållas varm för bästa mpg ska förverkligas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148297.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.