Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur kan vi minska den tunga belastning av en Trailer

Har du någonsin undrat varför den bakre änden av ditt fordon bottnar så mycket medan bogsering? Den mest troliga orsaken är ett felaktigt lastad trailer, vilket leder till ett överskott av tunga last. Före bogsering, är det viktigt att veta att vikten av en släpvagn mäts på två sätt: den totala vikten, och vikten av lasten på tungan, vilket påverkar mängden nedåtriktad kraft appliceras på dragkrok och dragfordonet. Helst ska den tunga vikten vara 10 till 15 procent av brutto släpvagnsvikten för att undvika skador på dragfordonet eller stöter på stora hanteringssvårigheter. Saker du behöver
Tongue vikt skala
Visa fler instruktioner
1

väga trailern att fastställa brutto släpvagnsvikt. Använda en lokal lastbil skala för att bestämma vikten för släpvagnen och faktor i vikten på alla poster inte laddade in i släpet.
2

lägga stora, tunga saker inne i trailern där de kan vara rätt fastbunden. Helst bör tyngre saker placeras över vagnens axlar. Men i det fall att det inte är en rimlig plats att fästa objekt nära axlarna, kan den extra vikten kompenseras med mindre poster. Säkra de stora objekt med kraftig lina downs.
3

Kontrollera tungan vikten av trailern när stora poster är på plats. Om tungan vikten är mer än 10 till 15 procent av brutto släpvagnsvikt, börja lasta mindre poster över axlarna, nära den bakre delen av släpvagnen. Placera alltid föremål för lika vikter på båda sidor av vagnen för att undvika en sida av belastningen blir betydligt tyngre än den andra. När vagnen är fullastad
4

, kolla tungan vikt med hjälp av en tunga lastningsvåg en gång. I händelse av att tungan belastningen fortfarande är över idealvikt, fortsätter att arrangera objekt att sitta bort från fronten av trailern, nära axeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149234.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.