Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en Toyota Prius i Snow

Toyota Prius är en framhjulsdriven, gas-och eldrivna hybrid. Liksom alla framhjulsdrivna bilar, flyttar Prius ganska bra i snön eftersom strömmen drar bilen genom snön istället för att skjuta det som en bakhjulsdriven bil. Sammantaget har Prius ägare rapporterat framgång kör sina bilar i snön, men vinterdäck rekommenderas. Det har varit några klagomål om Prius "antisladdsystem döda kraften till framhjulen i halt väglag. Instruktioner
1

Kör sakta och mjukt och fjäder på gasen genom att trycka den i ökande mängder snarare än att bara trycka på pedalen hela vägen till golvet. Lyckligtvis har Prius inte en enorm mängd hästkrafter, så det är inte som att köra en sportbil i snön. Men även Prius tappa greppet om det har gett för mycket gas. När du tar ut från en hållplats, lätt in gasreglaget. Om däcken börjar snurra, lyft av gasen tills däcken sluta snurra.
2

accelerera ut ur hörnen. Till skillnad från en bakhjulsdriven bil i snön, där accelererar för tidigt i ett hörn kan orsaka bakre änden att glida ut när däcken tappar greppet, kommer Prius "framhjulet drivsystem hjälpa dra dig ur hörnen. Accelerera försiktigt ur hörnen, lyft endast om bilen börjar glida på utsidan av svängen eller om däcken börjar snurra.
3

blicka framåt och bromsa försiktigt och så lite som möjligt. Detta kommer att hindra dig från att behöva bromsa i sista minuten och potentiellt tappa kontrollen om de låser upp. Dessutom, när man saktar, särskilt på nedförsbackar, använd Prius 'B inställning, som betonar bromsning (men negativt påverkar bränsleekonomin) och låt den automatiska växellådan att hjälpa bromsa bilen istället för att använda bromsarna. Även lätt bromsning, nedväxling automatiskt från D till 3, 2 och sedan 1 när du kommer till ett stopp.
4

Undvik att köra din Prius om snön är mycket djup. Medan Prius "framhjulsdriven plattform kan erbjuda anständiga grepp i snön, har Prius också en mycket låg markfrigång för att förbättra dess aerodynamik så det endast har ca 5 inches av markfrigången. Detta kan vara ett problem i djup snö, där den nedre delen av bilen kan bli helt begravd.
5

Använd vinterdäck, t.ex. Bridgestone Blizzaks, tillgängliga från Tire Rack eller din lokala återförsäljare om du kommer att köra i snö i flera månader åt gången. Om du bor i ett område som får en konsekvent mängd snö, har en uppsättning vinterdäck installerade på din Prius. Prius levereras lager med däck som är inriktade på maximal bränsleekonomi och även mot varmt väder körning. Du kan också köpa en extra uppsättning av Prius hjul och ha vinterdäck monterade på dem. På så sätt kan du välja och vraka när du vill använda vinterdäck.
6

Ta en snö körning kurs. Det finns en hel del subtila krångligheter framgångsrikt köra bil i snön som kan bäst förklaras av en professionell förare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148309.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.