Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man använder en 240 Massey Ferguson Traktor

Massey Ferguson 240 modell traktorer byggs och distribueras av AGCO Corp 240 modellen traktorn används för jordbruk, industri, bygg-och bostadsändamål. Traktorn är utrustad med en 46-hästkrafter dieselmotor och en trepunkts länksystem. Traktorn är konstruerad för att fungera i antingen två-hjulsdrift eller fyrhjulsdrift. De 240 har också en växellåda som fungerar ungefär som de sändningar som finns i vanliga bilar. Säker körning och drift av en traktor minskar belastningen på föraren eftersom traktorn gör det mesta av arbetet. Saker du behöver
Traktor
Visa fler instruktioner
1

Gå runt traktorn och se till att alla hjulen är uppblåsta. Kontrollera motoroljan och kylarvätska. Inspektera körrutt av traktorn för att säkerställa att det inte finns något i vägen.
2

klättra in i förarsätet på Massey Ferguson 240 och säkra bältet runt midjan. Bekanta dig med alla instrument på instrumentpanelen och spakarna för hydraulsystemet. Notera även av växel diagrammet ligger runt basen av överföringen växelreglage. Diagrammet visar de exakta redskap platser för växelspaken.
3

Flytta gasreglaget på instrumentbrädan till ungefär mitten av gasreglaget fästet. Håll bromspedalen och kopplingspedalen hela vägen ner med fötterna. Bromspedalen på höger sida fot ombord och kopplingspedalen är på vänster sida fot ombord. Vrid nyckeln till tillbehörsläget i ca 10 sekunder och sedan starta motorn.
4

Höj trepunktsfäste systemet tills det är helt upp genom att dra upp spaken som är placerad på höger sida av sätet. Ta tag i växelspaken och flytta den till den första växelläget. Sakta släppa bromsen och kopplingen samtidigt. När du släpper kopplingen och bromsen, kommer traktorn börja flytta. Justera tomgångsvarvtalet för motorn genom att föra gasreglaget uppåt och nedåt.
5

Tryck ner kopplingspedalen in och flytta växelväljaren till det andra växelläget. Långsamt släppa kopplingen och fortsätta köra traktorn förrän du är redo att flytta växelspaken till den tredje växelval. Upprepa samma process växelval tills växelspaken är i den sista växeln.
6

Sakta ner traktorn genom att dra tillbaka gasreglaget och trycka in kopplingspedalen och bromspedalen. När traktorn stannar, växelväljaren till "R" växelväljaren på växel diagrammet för att köra traktorn i omvänd. Långsamt släpper kopplingen och bromsen att köra traktorn bakåt.
7

Sakta traktorn till ett stopp igen genom att trycka in på kopplingspedalen och bromspedalen. Dra gasreglaget hela vägen ner. Flytta växelspaken till den första växelval. Vrid nyckeln och dra ut på motorn döda spaken längst ner i mitten på instrumentpanelen. När motorn stannar, släpp kopplingspedalen och bromspedalen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149434.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.