Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en minibuss

En minibuss är fordon som är byggt för att hålla fler passagerare än en vanlig bil eller van, men färre än en kommersiell buss. De flesta minibussar seat mellan åtta och 30 personer. Minibussar är ett bra sätt att transportera ett stort antal människor, och de är ofta används för skolresor, utflykter klubb eller stora familjoutings. Du bör vara bekant med att köra en bil innan du försöker driva en minibuss. Att köra en minibuss är inte olikt att köra en bil, men om du tänker köra en, finns det några viktiga punkter att tänka på. Saker du behöver
Körkort
Minibuss
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att du har rätt körkort för att köra en minibuss. Licensbegränsningar varierar beroende på var du befinner dig, och kan även variera beroende på syftet eller varaktigheten av resan. Om du är osäker, kontrollera med din lokala avdelning av motorfordon eller tillståndsmyndighet.
2

Bekanta dig med fordonet och dess kontroller. Särskilt uppmärksamma speglarna. En minibuss inte kan ha en central backspegel, så en fullständig kontroll av backspeglarna är nödvändigt för att se bakom dig.
3

Tänk på storleken på minibuss. Minibuss är längre, bredare och högre än bilar. Detta skapar ytterligare utmaningar för förare. Du kommer att ta längre tid att byta körfält och längre tid att sluta. Tillåt mer avstånd mellan dig och ett fordon framför dig än du skulle i en bil. Storleken på minibussen inte tillåter snäva kurvor, så se till att ge extra utrymme.
4

Etablera passagerare regler. Att köra en minibuss kräver oavbruten koncentration, och med ett stort antal passagerare i bussen kan bli bullrig och störande. Se till att dina passagerare vet att du inte ska bli distraherad. Delta inte i samtal inte är absolut nödvändigt. Du behöver mer tid att reagera på faror i en minibuss än en bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149295.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.