Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Tekonsha Broms Controller Instruktioner

Förmågan att stoppa en tung last samtidigt bogsering är lika viktigt som att flytta det på vägen. För att underlätta bromsning, de flesta släpvagnar som väger över 5000 pounds utrustad med ett elektroniskt bromssystem. Genom att installera en elektronisk broms controller, såsom de som tillverkas av Tekonsha, kan du styra känsligheten för släpfordonets bromssystem från bekvämligheten av förarsätet. Saker du behöver
Trailer
bogsera fordon
Tekonsha broms controller
Visa fler instruktioner
1

Hook släpvagnen till dragfordonet efter bromsen controller har installerats. Anslut vagnens kablage i lämpliga uttag på dragfordonet. Vrid ratten på sidan av Tekonsha broms controller så att den är i läget klockan 12.
2

provköra bilen på en asfalterad, plan yta där du säkert kan nå hastigheter cirka 25 miles i timmen. Efter att ha ökat till 25 miles i timmen, trycker på den manuella bilden på framsidan av bromsen styrenheten att tillämpa släpets bromsar. Minska effekten genom att vrida ström moturs om släpets bromsar låser upp. Omvänt ökar strömmen till släpfordonets bromssystem genom att slå på strömmen medurs om släpet bromseffekten är otillräcklig.
3

Accelerera och stoppa släpvagnen med den manuella bilden på regulatorn upprepade gånger, tills släpvagnsbromsar får tillräcklig makt att stoppa utan att låsa upp. Finjustera Tekonsha broms controller effektinställning genom att köra vid låga hastigheter och stoppa både bogsera riggen och släpet genom att applicera tryck mot bilens bromspedal. Göra ytterligare justeringar till makten vredet, för att bekvämt stoppa vagnen med automatiskt svar som genereras genom att trycka ned bromspedalen.
4

Justera nivån inställningarna för bromsstyrning efter effektinställningar har bekräftats. Håll en låg hastighet och gör ett par hållplatser med dragfordonet på bromspedalen för att tillämpa bromskraften. Om det finns för mycket bromskraft, vrid nivån medurs för att avhjälpa en aggressiv nivå inställning. Att leverera extra kraft för en brist på bromskraft, eller fördröjd nivå inställningen, vrid nivån moturs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149254.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.