Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en manuell fordon på en kulle

Förare som använder sina fordon ofta kommer alltid befinner sig i olika situationer, från dåligt väder till kuperade förhållanden. Och om du ska köra en manuell, kan saker och ting bli lite mer komplicerat och utmanande, speciellt för oerfarna förare. Körning på en kulle eller en lutning, exempelvis i ett fordon utrustat med en manuell tar mer eftertanke än om du kör en automatisk utrustat fordon. Det finns några tekniker som kan göra detta till en mindre stressande situation, dock. Instruktioner
1

Kontrollera att handbromsen är aktiverad när du är på väg att börja på en kulle. Tryck på bromsen med din högra fot medan du trycker ned kopplingen med vänster fot, placera sedan sändningen i första växeln med växelspaken.
2

lossa nödbromsen. Mycket långsamt släppa kopplingen och lyft av gasen. Fordonet får inte gå vidare eftersom det är på en kulle, eller det kan gå framåt lite. Håll kopplingen ikopplad och engagera den försiktigt. Flytta bort från ett stopp är en av de enda gånger det är acceptabelt att "rida" kopplingen, som är där du håller kopplingen inkopplad samtidigt trycka på gasen och /eller trycka på bromsen.

3

Släpp bromsen och flytta foten snabbt till gaspedalen, så smidigt att ge det tillräckligt med gas för att få fordonet rör sig framåt. Släpp kopplingen när bilen börjar röra sig framåt. Du kan också glida toppen av din fot över till gaspedalen samtidigt hålla fötterna på bromsen. Använd toppen av foten (tån området) för att trycka på gasen samtidigt som du håller bromsen. Ta med RPM upp lite släpp bromsen när fordonet rör sig framåt.
4

Använd nödbromsen för att starta fordonet på en kulle. Medan nödbromsen är inkopplad, låt kopplingen ut lite, applicera lite gas och släpp nödbromsen för att få bilen i rörelse. Släpp kopplingen hela vägen samtidigt som du trycker på gasen som fordonet rör sig uppför kullen. Gör inte uppväxling så fort du gör på plan mark. Bilen kommer att behöva den extra kraft för att gå uppför kullen att de högre varvtal ger.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148488.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.