Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Manuell körning Instruktioner

Att köra en bil med manuell växellåda, eller "stick shift", är en skrämmande utsikter för många som inte har provat det. Efter lite träning, men det blir lättare. Manuell växling ger föraren mer kontroll över hastighet, och det kan öka gas körsträcka och minimera slitage på bilens bromsar. Även om du inte äger en pinne skift, du vet aldrig när du kan behöva för att köra en i framtiden. Instruktioner
komma igång
en växelspaken har ett diagram av kugghjulen på toppen.

Bekanta med bilen. Kopplingen är pedalen till vänster. Skjut den hela vägen till golvet innan du flyttar växelspaken. Innan du startar bilen, sätta på bromsen och kopplingen i, och öva flytta växelspaken med högerhanden. Leta efter ett diagram av kugghjulen på toppen av växelspaksknoppen. När växelspaken är i mitten och kan vinglade fram och tillbaka, är det "neutrala".
2 När du sätter nyckeln i, kom ihåg att använda både kopplingen och bromsen innan du startar motorn.

Starta bilen. Sätt kopplingen i och bromsa, starta sedan motorn. För första gången köra ett fordon med manuell växellåda, start på plan mark om möjligt. Släpp handbromsen innan körning. Addera 3 Nyckeln till att köra en pinne skift är att låta de redskap till viss ihop smidigt.

börjar köra. Med kopplingen i, flytta till första växeln. Flytta din högra fot från bromsen till gaspedalen. Sakta höja kopplingspedalen. När du känner att de redskap börja engagera sig, trycka gasen något. Om motorn inte får tillräckligt med gas, kommer det "stall ut" och du kommer att behöva starta bilen igen. Om du låter kopplingen ut för snabbt, kommer bilen kränga framåt.

När bilen rullar och varvräknaren läser 2000-3000 rpm, låt upp på gasen och trycker ner kopplingspedalen hela vägen ner. Växla in andra växeln. Låt kopplingen ut när du trycker på gasen något. Du kan låta kopplingen upp lite snabbare än du gjorde på första växeln.
4 Du kommer att använda olika redskap som du flyttar från låga varvtal till höga hastigheter, och tillbaka.

Använd alla växlarna. Den hastighet du kommer att avgöra vilka redskap du ska använda. En grov uppskattning är att använda andra redskap på 20-talet (mph), tredje växeln på 30-talet, och så vidare. Använd ettans växel endast vid start från stillastående. Växling från en hög växel till en lägre växel fungerar ungefär på samma sätt som att flytta upp --- sätta kopplingen i, växla och låt kopplingen upp smidigt samtidigt ge motorn en del gas. Nedväxling kräver lite mer gas, eftersom du behöver för att få den mindre redskap igång med motorn.
5 När du parkerar en pinne skift, låt den inte stå i neutralläge eller det kunde rulla neråt.

Öva på att stanna. Det viktigaste om att stoppa en manuell bil, bortsett från att använda bromsen, tar bilen ut ur växeln. Vid den tidpunkt då bilen stannar, bör kopplingen vara hela vägen ner eller motorn stanna. När du parkerar bilen och stänger av motorn, lägga den i första växeln --- använda handbromsen för ökad säkerhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148643.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.